Psihijatar Jovan Marić opisuje problem u kojem se našao zbog sudskog procesa koji je pokrenuo njegov sin Mateja u vezi sa stanom koji je od oca dobio na poklon.

Poznati lekar je ovaj stan prepisao na njega još dok je bio beba, a on u braku sa njegovom majkom Danijelom. Razvod je okončan 2010. godine, a Marić je, kako kaže, od tada plaćao najveću alimentaciju u državi. U vreme dok je bio ambasador, to je iznosilo 1.860 evra svakog meseca, četrdeset odsto njegove plate.

"I danas mu plaćam alimentaciju, jer na nju ima pravo do 26. godine", rekao je Marić za Blic. "Oduzimaju mi 30 posto od penzije, što je oko 37, 38 hiljada dinara mesečno. Ne znam tačno, jer mi automatski oduzimaju novac." Sina nije video godinama, jer je - kako kaže - odnos prekinut kad je on dobio mesto ambasadora u Nigeriji. 

"Kad sam se vratio, doživeo sam šok, jer su mi u Centru za socijalni rad rekli da on ne želi da me viđa", priča lekar.  "To tako traje sedam godina, a onda je Mateja tražio da se iselim iz stana. 

To je stan koji sam ja kupio sa prethodnom suprugom, ne njegovom majkom, pa je i tada postojala caka da ne mogu da poklonim nešto što je zajednička imovina bivše supruge i mene, ali to je palo u vodu. Dokazano je da je stan njegov."

Prema Marićevim rečima, ćerka iz prvog braka živi u Americi, dok je druga ćerka, Joana razvedena i živi sa sinom u stanu u kojem nema uslova da primi i oca.

"Meni treba jedna soba za mene. Ja sam star čovek, 80 godina imam. Napisao sam sinu pismo u kom sam mu rekao: "Pobogu, šta se žuriš, daj da budem ovde dve, tri godine, neću ti duže živeti". Imaju stan njegova majka i on, gde žive. Jedan moj prijatelj, njegov komšija, mi je rekao da žive u stanu koji je četvorosoban. Nemam druge nego da izađem u hodnik kad dođu izvršitelji. Jednostavno neću da izađem iz stana u kom živim 20 godina, koji sam ja kupio. Izaći ću u hodnik, ako me fizički izguraju. Spavaću u hodniku na stepenicama. Stan ne mogu da plaćam. Odakle mi pare? Živim od penzije. Nema šanse da imam drugi stan", ispričao je Marić.

Izvor: Lepa&Srećna