Srpski muzičar Marko Kon dugo je kuburio sa viškom kilograma. Bio je već prebacio preko 150 kilograma i ozbiljno ugrozio zdravlje a onda je, prošlog avgusta, počeo da smanjuje porcije. Njegova dijeta je oduševila mnoge žene pa sve sad žele da je isprobaju.

 "Odlučio sam da se ne odričem nijednog mesa, nijednog slatkiša niti testa", rekao je Marko za Kurir TV. "Sve to volim ali sam počeo da jedem mnogo manje. U prvo vreme je išlo veoma teško, bio sam gladan toliko da sam se tresao ali sam se polako navikavao."

Kompozitor i pevač Kon postao je najpoznatiji široj publici kad je 2009. godine nastupio na takmičenju Evrovizija, sa pesmom "Cipela". Danas ima ogroman muzički opus - više od 1000 potpisanih pesama. Ipak, intervju koji je u poslednje vreme privukao najviše pažnje jeste onaj koji se odnosi na dijetu.

Neverovatno zvuči, ali Marko i dalje jede takozvanu "brzu" hranu, naruči hamburger, ali i srpski specijalitet - ćevape. Međutim, od hamburgera, pojede samo polovinu, a kad se odluči za ćevapčiće, ne uzme više od pet. Ipak, dugo uživa u hrani - caka je u sporom žvakanju. 

"Od tih pet ćevapa ja sam pojeo samo tri, a uživao punih 20 minuta", priča muzičar. Za doručak jede tanku krišku hleba sa pesto sosom, sa malo sira i paradajza. Za ručak voli pirinčane nudle, a za večeru je zadužena supruga Milica koja odlično sprema svinjetinu u slatko-kiselom sosu.

Najvažnije je da od svakog jela Marko pojede samo malu količinu i tako je uspeo da smrša punih 40 kilograma!

Izvor: Lepa&Srećna