Sastojci (za 4 osobe):
- 400 g mešanih pečuraka
- 600 g svinjskih šnicli
- kašika ulja
- 2 kašike putera
- so, biber
- 350 g širokih rezanaca
- 100 ml belog vina
- 100 ml teleće supe (iz kocke)
- 200 g pavlake
Priprema:
Rernu zagrejte na 100 stepeni. Očistite pečurke, a veće isecite na sitnije komade. Meso isecite na široke trake. Pržite na vrelom ulju na jednoj kašiki putera sa svih strana 4-5 minuta. Posolite i pobiberite meso, izvadite ga iz tiganja i umotajte u aluminijumsku foliju, pa ga stavite u rernu.
Testeninu skuvajte u slanoj vodi. Pečurke propržite u sosu u kojem ste pekli meso i preostalom puteru 3-4 minuta, a zatim stavite u pleh ili vatrostalnu činiju, pa sve to u rernu. U sos od prženja dodajte vino, kuvajte dok se količina ne smanji, a zatim ulijte teleću supu i pavlaku. Kuvajte pet minuta, pa posolite i pobiberite. Na tanjir stavite pečurke i komade mesa. Sos iz mesa pomešajte sa sosom od vina, pa time prelijte jelo. Po ukusu pobiberite, a testeninu ocedite i poslužite kao prilog.
Vreme pripreme: 30 minuta.
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka