Sastojci (za 4 osobe):

  • 400 g mešanih pečuraka
  • 600 g svinjskih šnicli
  • kašika ulja
  • 2 kašike putera
  • so, biber
  • 350 g širokih rezanaca
  • 100 ml belog vina
  • 100 ml teleće supe (iz kocke)
  • 200 g pavlake

    Priprema:

    Rernu zagrejte na 100 stepeni. Očistite pečurke, a veće isecite na sitnije komade. Meso isecite na široke trake. Pržite na vrelom ulju na jednoj kašiki putera sa svih strana 4-5 minuta. Posolite i pobiberite meso, izvadite ga iz tiganja i umotajte u aluminijumsku foliju, pa ga stavite u rernu.

    Testeninu skuvajte u slanoj vodi. Pečurke propržite u sosu u kojem ste pekli meso i preostalom puteru 3-4 minuta, a zatim stavite u pleh ili vatrostalnu činiju, pa sve to u rernu. U sos od prženja dodajte vino, kuvajte dok se količina ne smanji, a zatim ulijte teleću supu i pavlaku. Kuvajte pet minuta, pa posolite i pobiberite. Na tanjir stavite pečurke i komade mesa. Sos iz mesa pomešajte sa sosom od vina, pa time prelijte jelo. Po ukusu pobiberite, a testeninu ocedite i poslužite kao prilog.

    Vreme pripreme: 30 minuta.