Marina Tucaković je jedna od najpoznatijih tekstopisaca, kako današnjice, tako i bivše Jugoslavije. Završila je Ekonomski fakultet, a sa devetnaest godina je počela da piše pesme, uglavnom pop žanra. Najveći balkanski hitovi potekli su baš iz njene beležnice, pisala je i piše za najveće zvezde. Od Lepe Brene, Cece, pa sve do Tošeta Proeskog i Željka Joksimovića.

Njen život su obeležili teški trenuci, sin joj je preminuo u 24. godini, tačnije 2008. godine kada je ona bila žiri u rijalitiju "Operacija trijumf".

Od 2018. godine prolazi težak period kada je u pitanju zdravlje. Naime, te godine joj je dijagnostifikovan kancer dojke, prošla je hemoterapije i mnoge zdravstvene neaće. Sada se oglasila i ispričala kako se trenutno oseća.

"Onako se osećam. Stanje stalno varira, nekada mi je dobro, nekada loše. Odlazim redovno kod lekara i na terapije. Izmrcvarena sam, ali se i dalje borim. Tako mi je kako mi je. Sedim kod kuće, radim pesme, ali slabo ima melodija. Gledam da se ni sa kim ne družim zbog korone koja je svuda oko nas, borim se sama sa sobom. Vreme je depresivno, ljudi su depresivni, sve je stalo. Nema više velikih okupljanja, koncerata, pevači slabo rade", rekla je Marina za "Blic".

Otkako je krenula pandemija korona virusa, pevači uopšte ne nastupaju jer kafane ne rade, pa se nastupi ne održavaju. Estrada konstantno apeluje da teško žive i da ne zarađuju baš ništa. Marina je u svom intervjuu otkrila i da li je pevači kontaktiraju za pesme.

"Pevači me slabo zovu za pesme. Svi kažu da im je kriza, ali to sve povlači i tim koji je oko njih. Samim tim i tekstopisci ne zarađuju dovoljno. U jednu ruku i razumem estradu, jer nema gde da im se uloženi novac u pesme vrati. Nekad imam inspiracije da napišem tekst, nekada ne. Sve zavisi od trenutka, emocija", poručila je Marina, a na pitanje da li joj je borba koju vodi rodila neke nove inspiracije za još emotivnije balade, rekla je Marina, a potom dodala da li ima inspiracije za balade i pisanje pesama:

"Kud će mi veći bol od ovog što proživljavam? Ne bih još i u pesme da ga pretočim. U teškim situacijama mi najviše pomaže pesma 'Kukavica', nju doživljavam i to je numera za sva vremena. Ne mogu reći omiljena, ali je uvek rado slušam. Interesantno je da sam mislila da će pesma Harisa Džinovića 'Ostariću neću znati' biti promašaj, ali se na kraju publici dopala i postala je hit".

Izvor: Lepa&Srećna