Vest koja je nedavno uzdrmala Srbiju odnosi se na slučaj Lečić-Štajnfeld koji datira još od 2012. godine. Da podsetimo glumica Danijela Štajnfeld je svog kolegu Branislava Lečića optužila za navodni pokušaj silovanja. Javnost je podeljena, glumački milje takođe, pa i estrada. Mnogi svakodnevno iznose svoje stavove po pitanju ove situacije, a pojedini mediji su izašli sada sa novim informacijama.

Naime, Danijela Štajnfeld će se naći pred sudskim veštacima na zahtev Višeg javnog tužilaštva, a razlog tome jeste dokumentacija koju je predala. Sporni papiri vode poreklo sa američkog instituta "Kolumbija", koji navodno, prema rečima medija, nisu validni.

"Danijela je na tom institutu učestvovala u istraživanju posttraumatskog sindroma. Donela je u Srbiju svu dokumentaciju, jer smatra da su ti papiri ključni dokaz da ju je Lečić silovao. Pomenuti dokumenti, međutim, ne mogu biti dokaz u Srbiji", otkriva izvor "Informera" i dodaje da će glumicu ispitivati naši psihijatri. Uz to on naglašava da će se tada videti da li ima mesta za podizanje optužnice protiv Branislava Lečića.

Dokumentacija glumice Danijele Štajnfeld je pod znakom pitanja, a advokat Vićentije Darijević smatra da ona nije validna.

"Mora da se proveri da li su ljudi koji su izdali tu dokumentaciju kvalifikovani i da li imaju status sudskih veštaka, u šta sumnjam. Vrlo je verovatno da će se Danijelino veštačenje pred timom psihologa i psihijatara obaviti u Srbiji i to pre podizanja optužnice protiv Branislava Lečića", rekao je.

Psihijatrijskom ispitivanju će biti podvrgnuti i glumica, ali i Lečić koji se sumnjiči za pokušaj silovanja. Glumac je nedavno duže od sedam sati davao izjavu u svojstvu građanina, a nakon toga je bio testiran na poligrafu, koji je prema njegovim rečima prošao.

Lečića je nedavno i glumica Merima Isaković optužila za pokušaj silovanja, koji se prema njenim rečima dogodio pre 43 godine.

Izvor: Lepa&Srećna