Slučaj koji već danima trese Srbiju jeste odnos dvoje kolega Danijele Štajnfeld i Branislava Lečića, zbog navodnog silovanja. Naime, Danijela je nakon devet godina priznala zlostavljanje od strane glumca Lečića, a ceo slučaj je uzburkao kako domaću, tako i svetsku javnost. Povodom ovog čina se oglasila i Lidija Vukićević, koja je za portal "Svet" rekla svoje mišljenje.

"Lečić je divan kolega, divan čovek i fantastičan glumac. Godinama ga znam, još od fakulteta. Tada smo se družili, a on je bio već poznat glumac. O njemu imam samo najlepše reči. Što se tiče aktuelnog slučaja, a to da je Leka silovao tu glumicu, nema pljeska bez druge ruke. Ja tako gledam. A ono što me dodatno revoltira jeste površnost nekih glumaca koji staju u zaštitu te Danijele Štajnfeld", rekla je i dodala: "Oni donose sud pre suđenja. Kakve su to kolege. Kakvi su to površni ljudi. Oni se bave poslom koji traži da budu sadržajni, a oni su površni, oni sude. Oni ne pripadaju više ljudima nego hordi koja kamenuje i anatemiše".

Lidija je tom prilikom otkrila i da je veoma razočarana u kolege koje su odbile saradnju sa Lečićem.

"Ja to ne razumem. Duboko sam razočarana u te ljude, koji neće da igraju s Lekom. Pa da vam kažem, ni ja nemam nikakvu želju da igram s njima kad znam kakvi su ljudi. Leka nije manijak. On je zgodan frajer kojem to apsolutno nije potrebno. Ja se pitam kako to mene niko nije silovao. Evo, 30 i nešto godina sam na sceni, nisam ni ružna ni ovakva ni onakva. Bila sam jedna od najpopularnijih glumica stare Jugoslavije. Ne kažem da mi se nisu nametali muškarci na taj način, ali me niko nije silovao, svi su bili razumni i shvatili su odbijanje. I ostali smo dobri drugari i družili se i dalje. Imala sam jasan stav po cenu toga da izgubim ulogu. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da se ta glumica verovatno tu nešto nećkala, ne znam šta je radila", rekla je glumica za Svet.

Osvrnula se i na Danijeline navode o silovanju i na celu njenu priču koju je ispričala u javnosti.

"Šta znači da je govorila: "Ne, ne." Pazi, molim te. Ako je vrištala, nije čovek manijak, pa da je napastvuje. I to otkriva posle devet godina. I baš sada izlazi taj neki film. Skoro sam igrala sa Lekom i uvek ću igrati s njim. Znam ga odlično. Ima apsolutnu moju podršku", zaključila je Lidija Vukićević.

 Izvor: Lepa&Srećna