Otkako je Danijela Štajnfeld početkom nedelje optužila za silovanje glumca Branislava Lečića, dobila je brojnu podršku od javnih ličnosti ali i na društvenim mrežema. Glumica Mirjana Karanović je odbila da glumi u predstavi sa Lečićem, a deo ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, koja se igra u Beogradskom dramskom pozorištu, odlučio je da Branislava Lečića isključi iz tog komada dok se situacija zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld ne reši.

"Zbog složenosti svih događaja, Beogradsko dramsko pozorište smatra da je ovaj slučaj isključivo u rukama nadležnih institucija i na ovu temu neće se više izjašnjavati", navodi se u saopštenju.

Povodom ovog slučaja za Informer oglasio se i glumac Mima Karadžić, koji kaže da iako je sarađivao sa Danijelom pre 15 godina nju ne poznaje dobro, ali da Lečića poznaje, te da sumnja da bi bio spreman na tako nešto.

"Ne verujem da je to tačno, nisam čuo taj snimak u kojem on, navodno sve priznaje. Ne znam kakva je osoba Danijela, igrali smo pre 15 godina zajedno i bila mi je odlična kao koleginica, ali ne poznajem je intimno. Sa druge strane, Leka mi je dobar prijatelj godinama, ali se sada nisam čuo sa njim, sigurno ima dosta svojih muka u ovom trenutku. Ne verujem da ju je silovao, dok se ne dokaže suprotno", rekao je Mima.

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

Izvor: Lepa&Srećna