Trenutno jedna od najaktuelnijih tema jeste vezana za glumca Branislava Lečića i optužbe da je navodno silovao svoje koleginice. Celu priču o je pokrenula glumica Danijela Štajnfeld koja je u javnost izašla sa tvrdnjama i optužbama na račun Lečića.

Ona je celu situaciju opisala u tužilaštvu, a ekskluzivnu ispovest je dala za emisiju "Insajder". Tom prilikom je otkrila da se ceo događaj odvio u maju 2012. kao i da joj je dugo vremena trebalo da se oporavi od toga i da prizna javnosti.

Nakon njenog priznanja još jedna glumica je otkrila da je i ona imala sličnu situaciju sa Branislavom Lečićem. Reč je o poznatoj jugoslovenskoj glumici Merimi Isaković, koja tvrdi da je strašan čin doživela sa samo 18 godina.

" Bilo mi je 18 godina, a njemu 22. Jesen 1978. Ugurao me u stan. Skinuo mi haljinu. „Ne pokušavaj da vrištiš. Niko te neće čuti.“ Oborio me na pod. Osećala sam kako me lomi. Boliiii svaka koščica. Samo ne ovako. Molim te, Bože! Ako uspe, umreću noćas. Uživa u mom strahu. Osećam taj zadah. Kao miris truleži. Zastrašujuć pogled. Prazan i crn. Oči bez duše...", rekla je u svojoj ispovesti za "Nedeljnik".

Kako kaže, svoju priču je ispričala u želji da javnost sazna sa Lečićevo delo i bol kroz koju je prošla.

"Osećam potrebu da danas kažem istinu i molim naš narod da ovo pažljivo pročita. Nasilnik koji je zamalo uspeo da uništi moj život, da ugasi moju mladost, da me kao tama proguta. „Opraštam ti“, rekla sam mu tada, pre četrdeset godina. Opraštam, ali ne zaboravljam. Ti nikada nećeš shvatiti bol koji si mi naneo. Mnogostruki bol. Ako ikada čujem da si ikome naneo sličnu bol, svima ću reći šta se desilo", rekla je.

Merima je pružila punu podršku Danijeli i otkrila neke od detalja pokušaja silovanja.

"Ja sam svoju reč održala. Branislav Lečić izgleda nije. Osećam moralnu obavezu da podelim svoje iskustvo u nadi da će moja ispovest biti podrška i Danijeli Štajnfeld i ostalim žrtvama seksualnog zlostavljanja. Zvao me je Malecka. Neizmerno mi je pomogao, strpljivim slušanjem, osećanjem sigurnosti, lepotom čistog, čednog, snažnog prijatelja. Rekla sam mu šta se dogodilo i ko je ta osoba. Rekao mi je da ne brinem, da me ta osoba više nikada neće uplašiti. Rekao mi je da se nada da se ta osoba naučila pameti, da moja pobeda može da mu pomogne da izraste u boljeg čoveka", rekla je Merima za "Nedeljnik".

Merima Isaković bila je jedna od velikih glumačkih zvezda bivše Jugoslavije, a njenu popularnost je prekinula saobraćajna nesreća koju je doživela kada je imala samo 21 godinu. Nakon nemilog događaja odlučila je da završi fakultet psihologije i da otputuje za Australiju. Ona tamo trenutno radi kao priholog, a fokus njenog rada je iz oblasti treume. Merima želi da pomogne ljudima koji imaju velike psihičke probleme i traume, kao i da ih u potpunosti izleči.

Izvor: Lepa&Srećna