Pre nekoliko meseci javnost je potresla objava glumice Danijele Štajnfeld da je silovao moćnik iz fimske industrije na početku njene karijere. Sada je otkrila Višem javnom tužilaštvu da je napasnik glumac Branislav Lečić.

Kada je pre četiti i po godine doživela traumatično iskustvo, dugo nije smela nikome da ispriča za to jer se pre svega bojala za sopstvenu bezbednost, kao i za bezbednost svoje porodice. Takođe je smatrala da bi joj budućnost bila mnogo gora od samog zločina s obzirom na to da je počinilac izuzetno moćan u filmskoj industriji.

Zbog toga se mlada Danijela u početku poveravala samo svom kompjuteru, u pisanoj formi i kratkim video-zapisima. A onda je odlučila da napravi dokumentari film o svom iskustvu pod nazivom "Zaceli me" i na taj način pomogne i sebi i drugim žrtvama fizičkog nasilja da prebrode stravične trenutke.

U jednom delu ovog filma, Danijela je otkrila razgovor nakon nemilog događaja između nje i sada već navedenog Branislava Lečića, koji je tajno snimala. U gnusnom razgovoru, ona ga pita da li se seća da je plakala i odbijala ga od sebe osećajući se ugroženo, na šta joj je on odgovorio:

"Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih bio intiman sa nekom koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja" – pita je on na kraju snimka.

Film je premijerno prikazan na "Sarajevo film festivalu", a glumica je u svom gostovanju za TV Sarajevo rekla kako je njena ideja bila da napravi film o posledicama seksualnog zlostavljanja iz obe perspektive, žrtve, ali i onih ljudi koji su počinili zločin.

Izvor: Lepa&Srećna