Otkako je Danijela Štajnfeld krajem marta optužila glumca Branislava Lečića za silovanje, dobila je brojnu podršku od javnih ličnosti ali i na društvenim mrežema.

Glumica Mirjana Karanović je odbila da glumi u predstavi s Lečićem, a deo ansambla predstave „Kad su cvetale tikve“, koja se igra u Beogradskom dramskom pozorištu, odlučio je da Branislava Lečića isključi iz tog komada dok se situacija zbog optužbi da je silovao koleginicu Danijelu Štajnfeld ne reši. Jedan od glumaca koji je peticiju potpisao je i Miloš Biković, koji je sada i objasnio zašto je to učinio.

"Mi smo samo hteli da zaštitimo predstavu, koja se bavi temom silovanja, od medijske hajke kojoj je izložen Branislav Lečić, a samim tim i pozorište. Podržao sam inicijativu kako ne bismo došli u neprijatnu situaciju, a nisam to uradio u nameri da se odreknemo čoveka pre nego što sud donese svoje mišljenje", rekao je Biković za Alo!

Ako trpite nasilje ili znate nekog ko je žrtva pozovite SOS telefon 0800 - 35 00 36. Ukoliko ste žrtva seksualnog zlostavljanja ili znate nekog ko jeste, javite se na SOS telefon Autonomnog ženskog centra 0800-100-007.

Izvor: Lepa&Srećna