Domaću javnost su poslednjih meseci uzdrmale ispovesti srpskih glumica koje tvrde da su bile žrtve seksulanog zlostavljanja i silovanja. Istupanjem i priznanjem onoga što su doživele želele su da zaštite druge devojke koje bi se mogle naći u istoj situaciji. Milena Radulović, Danijela Štajnfeld i Merima Isaković nisu odmah smogle hrabrost da ispričaju ono što im se dogodilo. Merimi je bilo potrebno čak 43 godine. Iako je podrška stigla od brojnih prijatelja, kolega i velikog dela javnosti, nemali deo se prvo oporavio od prvobitnog šoka, pa su postavili beskrupulozno pitanje: zašto su čekale da prijave ono što se dogodilo?

To im je zamerila i glumica i voditeljka Marijana Mićić, koje je istakla da jeste protiv svakog vida nasilja, ali da ne želi da zauzima stav o slučajevima silovanja jer se ne zna šta se tačno desilo, ali i napomenula da žrtve treba odmah da kažu, a ne da čekaju da prođe vreme.

"Na ranije pitanje novinara da li si ti imala takvu situaciju', rekla: sam da li ti ja ličim na nekog ko je nekad mogao da bude zlostavljan na bilo koji način?'. Devojka se povukla i rekla ne'",  rekla je Marijana u emisiji Amidži šou.

"Ne, nije uopšte šala. Ali svakako mislim da nije baš lepo da mi uopšte pričamo o tome, mi zapravo ne znamo šta se desilo. Ja osuđujem svaki vid nasilja i svaku vrstu agresije prema ženi, verbalnu, fizičku, kako god. Ali ne treba da osuđujemo, ipak su ti ljudi, bili krivi ili ne, već negde označeni, obeleženi. Mislim da je Nenad Jezdić rekao, baš mi se svidelo: "Jesam ja bio tamo, jeste vi bili tamo? Šta mi da govorimo o tome?". S druge strane ako neka žena izađe i kaže, ja neću sigurno neću reći da ona laže. Nečega ima, a šta, gde je granica, ne znam kako više... Pogotovo naš glumački posao, vrlo je pipavo, ne znaš da li je stvarno, da li je zarad uloge, da li glumi, baš si u zbunu", rekla je Mićićeva,a onda i rekla nešto zbog čega se našla na meti oštrih kritika.

"Ja nisam čula da je jedna od njih rekla, ispravite me ako grešim, da li je iko rekao: ‘da, on je mene prebio, vezao i silovao'. Ne znam, ja nisam čula da se to desilo",  rekla je Marijana i dodala:

" I da kažu odmah! Ne kao teramo ih da kažu odmah, nego dobro je pričati zato, da bi neke devojčice koje gledaju kod kuće znale... zato je dobro pričati", zaključila je Marijana nakon čega su joj stigla lavina negativnih komentara.

" Evo skupile se moralne gromade da komentarišu moje reči od sinoć. Nemojte izvlačiti reči iz konteksta, nemojte šaljiv ton pretvarati u ozbiljan odgovor. Sram vas bilo. Malo vam je senzacionalizma pa biste još?! Ja mogu da ličim samo na nekoga ko je među prvima javno osudio svako ali svako nasilje i podržao devojke na svim mrežama i svim televizijama, dok ste vi smišljali šta ćete pametno ovde da napišete. Zato tišina!" , napisala je Marijana na Tviteru.

Izvor: Lepa&Srećna