Prirodni izgled imperativ je današnjem svetu, pa tako u lepotu treba “ulagati”. Dobar san, dovoljna količina vode i život sa minimumom stresa su neophodni, a ukoliko vam nešto od toga fali, nedostatke na licu možete popraviti šminkom.

Bore? Umanjite ih ovim trikom.
Iznenađujuća tehnika koja čini da bore praktično nestanu. Pre nego što stavite tečni puder na lice, nanesite fino mleveni puder u prahu, jer on “popunjava” sitne linije na licu i koža izgleda glatkije, a on istovremeno osigurava da koža izgleda mlađe.

Tanke usne? Povećajte im volumen ombre bojom.

Suptilno mešanje dve nijanse iste boje karmina stvara iluziju punijih usana. Uzmite jednu svetlu i jednu tamnu nijansu karmina u istoj paleti boja i koristeći četkicu za usne iscrtajte ih tamnijom bojom, a zatim popunite ostatak svetlijom.

Opušteni kapci? „Podignite" ih ajlajnerom i krejonom.
Držeći ručicu kašike na spoljašnjem uglu oka pod uglom od 45 stepeni, iscrtajte liniju pomoću tečnog ajlajnera, potom okrenite kašiku i iscrtajte liniju ka spolja povezujući obe linije i popunite prazninu krejonom.

Tamni krugovi? Maskirajte ih „trouglom" korektora.
Ako stavljate korektor u obliku polumeseca direktno ispod oka na taj način zapravo pojačavate tamne krugove. Dakle, neophodno je da “nacrtate” dugački trougao špicem okrenutog ka usnama tečnim korektorom i tek onda da popunite prazninu. Nakon toga dobro izbelndajte i tamni krugovi će nestati.

Pročitajte još koji su make-up trendovi za ovu jesen i zimu. 

Screenshot/Youtube/HotandFlashy Pogledajte kako možete da eliminišete tamne krugove oko očiju.

Izvor: Lepa&Srećna