Za aloja veru kažu da je toliko delotvorna da retko koja biljka može da joj parira. Jača imunitet, štiti organizam od bolesti, bogata je brojnim vitaminima, aminokiselinama, enzimima i mineralima, a pravi je saveznik u očuvanju lepote.

Aloja vera, tačnije njen gel, nalazi se u mnogim kozmetičkim preparatima. Ovaj delotvorni gel možete i sami napraviti tako što ćete iz listova biljke iscediti gustu tečnost koju sadrže u sebi. Na taj način ćete sigurno doći do veće koncentracije aktivnih sastojaka koji utiču na izgled i održavanje zdravlja kože.

Isecite list sa biljke, skroz dole pri dnu. Stručnjaci savetuju da birate one spoljašnje jer su oni najdeblji i samim tim imaju najviše gela u sebi. Operite list temeljno, a potom Isecite tanko ivice lista, a zatim ga nožem presecite na pola. Kašičicom izvadite gel iz lista.

Aloja gel odlično hidrira kožu jer prodire do njenog najdubljeg sloja i utiče na stvaranje vezivnog tkiva. Kako bi vaša koža bila spremna za pokazivanje u letnjim haljinama, uradite prolećni piling sa pola šoljice aloje i dve kašičice kokosovog šećera. Nanesite na kožu dok se tuširate, dobro istrljajte i potom isperite.

Aloja je odlična i u borbi protiv akni. Kašiku aloja vera gela pomešajte sa bademovim mlekom i limunovim sokom. Smesu ostavite da deluje nekoliko minuta, a nakon toga lice isperite mlakom vodom.

Ako želite da ublažite znakove starenja na licu kašiku aloje vera gela pomešajte sa kokosovim uljem. Nanesite na lice bez ispiranja.

Izvor: Lepa&Srećna