Pripreme za letnju sezonu i odmor su počele, a mnoge dame u želji da imaju što savršeniju boju posežu za brojnim trikovima. Od toga da piju razne suplemente, pa sve do toga da mažu sve i svašta na kožu da bi dobile što tamniju i preplanuliju boju.

Kako bi koža bila preplanula, blistava i kako bi se boja što duže održala, predlažemo da pogledate trikove koje koriste mnoge manekenke širom sveta.

Pijte mnogo vode

Pre nego što uopšte krenete na odmor ili krenete na sunčanje, važno je da vaše telo iznutra bude hidrirano. Pre svega je važno da što više vode pijete, kako bi boja "zdravo" prionula na kožu i duže trajala. Mnoge lepotice ovaj trik kriju, a na njihovim slikama se mogu videti razne limunade, voćni sokovi i mnogo vode koje ih okružuju. 

Mažite se zaštitnim faktorom

Zaštitni faktor je broj jedan za zdravu kožu tokom leta. Mnogi misle da sa njim neće pocrneti, što je greška, već će pravilnom negom očuvati kožu zdravom. Vrlo je važno da ga nanosite pravilno, a kad već dobijete boju, postepeno smanjujte faktor i na kraju pređite na ulje za sunčanje, koje u sebi ima zaštitni faktor. Krema za sunčanje vam pruža dodatnu hidrataciju i sprečava sušenje kože nastalo usled štetnih sunčevih zraka.

Piling bar jednom nedeljno

Ovo je poželjno uraditi pre nego što počnete da se sunčate, a posebno je važno da kada već dobijete boju, tretman pilingom radite jednom nedeljno kako biste pružili blistavost koži i kako biste sprečili perutanje. Posebno je važan piling kako biste skinuli suvi površinski sloj kože, nastao usled "pečenja" na suncu.

Hidrirajte kožu

Često mazanje kože hidrantnim losionima i kremama joj pruža potrebnu negu, ali i čini da boja na koži ostane sjajna i blistava. Mnoge manekenke se stalno mackaju kada pocrne, a sve to u želji da preplanuo ten bude prisutan što duže.

Ishrana je važna

Ishrana bogata beta karotenom doprinosi u velikoj meri tome da što brže dobijete lepu boju, ali i da ta boja bude kvalitetna i  da traje što duže.

Golden hour

Trik za bronzanu boju jeste i u periodu kada se sunčate. Ukoliko se sunčate u podne, kada je najjače sunce, velika je verovatnoća da ćete izgoreti, ali ako se sunčate ujutru ili popodne, pri zalasku, velika je verovatnoća da ćete dobiti onu pravu morsku boju.

Veoma je važno da znate da su sunčevi zraci veoma štetni i da je preporučljivo da na najvećem suncu, od 12 do 15 časova, budete u hladovini kako biste izbegli opekotine.

Izvor: Lepa&Srećna