Ženama jedna od najvećih muka jeste pranje, sušenje i stilizovanje kose, a ne samo zbog vremena i energije koju potroše, već i zbog novca koji se neminovno potroši na frizere i brojne preparate. Kako biste uštedeli vreme, novac i najvažnije sačuvali kosu da bude zdrava i blistava, najbolje bi bilo da pogledate trik koji smo izdvojili za vas.

U nekoliko koraka ćete imati frizuru kao iz salona, a nećete potrošiti ni dinar. 

Printscreen/ YouTube Alina Shmidt lokne sa krpom

Prvo morate da podelite kosu prema razdeljku, na dve sekcije, a zatim da stavite krpu kao na slici i učvrstite je šnalicom. Počnite da uvijate oko krpe prednji deo kose, ali bukvalno da uvijate oko krpe. Polako zahvatajte naredne pramenove i uvežite ih u krpu, sve dok ne uvijete celu dužinu (sa jedne strane). Nakon što ste jednu stranu obmotali oko krpe, zavežite gumicom kako ne bi spalo i pređite na drugu stranu. Kada ste prešli na drugu stranu ponovite isti postupak, a kada ste to uradili, pokušajte da spojite dva dela šnalicom, baš kao na slikama. 

Nakon nekoliko sati, skinite krpu i pogledajte efekat laganih, raskošnih lokni, koje izgledaju kao da ste posetili najboljeg frizera. Preporučuje se da ovu tehniku uradite pre nego što odete na spavanje i da prenoćite kako bi lokne izgledale što bolje i bile postojanije.

Važno je da kosa bude sveže osušena, ne fenirana i da je naravno čista. 

 Za više informacija, pogledajte u videu ispod.

Izvor: Lepa&Srećna