PONEDELJAK 22. FEBRUAR

U ovom danu Mesečevih energija Mesec ulazi u Raka koje je njegovo prirodno sedište. Njegova stabilnost i snaga vam može dati lepa osećanja. Mnoge osobe sada mogu izgraditi i unaprediti lepše odnose kako u porodici, sa prijateljima a i šire u vezama sa kolegama na poslu.

Mnoge emotivne tokove možete pokrenuti dok se osećate jako stabilno i opušteno. Mesec će praviti trigon sa Suncem koje tranzitira kroz Ribe pa možete pokazati svoje sposobnosti, autoritet, imate priliku da se istaknete pozitivnim osobinama. Zatim Mesec pravi sekstil sa Uranom pa možete ubrzati stvari, pokrenuti neke nove iznenadne ideje, ostvariti lepe kontakte sa timom, grupama, prijateljima itd. Ovaj dan nosi prijatne kontakte, saradnje, dobitke, lepe emocije i intuiciju šta treba da radite.

UTORAK 23. FEBRUAR

U ovom danu Marsovske energije Mesec pravi lep aspekt sa Neptunom što nam daje odličnu intuiciju, kreativnost pa lako možete rešavati i raditi zadatke koji su vam u ovom danu po planu i projektu. Sve možete brzo i ekspresno uraditi i sam osećaj vam ukazuje kako i šta da uradite.

Ovaj aspekt na osi Raka i Riba donosi lepe emocije sa voljenom osobom, u porodici kao i sa dragim ljudima sa kojima budete. Utorak je divan dan da se uskladite emotivno pa ako ste ranije imali nesloge sa partnerima, prijateljima ili u porodici sada sasvim sigurno sve možete izgladiti. Uživajte u ovom lepom danu i njegovim dobrobitima.

SREDA 24. FEBRUAR

U ovom merkurovskom danu Merkur oprezno i polako se pokreće i smišlja vodolijsku originalnost šta i kako dalje. Zatim Mesec pravi sekstil sa Marsom pa možete imati i uložiti više truda i akcije za planirano. Sledi i opozicija Meseca i Plutona koji daje nejasnoće i nepredvidivost.

Neke prepreke vas mogu iznervirati i stvoriti napetost, moguće je da odustanete od nečega jer se ne možete prilagoditi pa može doći i do svađe. Izbegavajte konflikte. Više optimizma dolazi sa prelaskom Meseca u Lava pa se možete osećati jačim a samopouzdanje će biti veće.

ČETVRTAK 25. FEBRUAR

U ovom danu Jupiterove srećne energije Mars pravi trigon sa Plutonom što vam daje ogromnu snagu i energiju pa sve što niste stizali prethodnih dana uraditi sada možete lako i jednostavno da uradite. Sve što vam se nađe na putu vi rešavate, jer imate veliku  moć i energiju. Vi se prilagođavate svakom čoveku i situaciji pa ako i dođe do prepreke intuicija vam daje rešenje. Ovaj moćni aspekt može da se oseća skoro kroz celu ovu nedelju s tim što je danas direktan i najmoćniji. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Uranom pa ne ulazite u neke tokove koji su nesigurni.

Mogući su problemi u timskom i grupnom radu, u porodici i stvarima koje hoćete da menjate. Već postoji nervna napetost što će Mesec pojačati kada bude u Opoziciji sa Saturnom i Merkurom pa možete jedno osećati drugo pričati a treće raditi. Iako imamo sa jedne strane moćne aspekte sa druge možemo biti emotivno rastrzani i nervozni pa malo pazite da ne radite nešto što ne želite da vama neko radi.

Zatim Venera ulazi u Ribe gde je vladar Neptun koji joj daje najuzvišeniju oktavu ljubavi,  sposobnosti, kreativnost, umetnost, romantiku i još mnogo lepih užitaka. Zatim Mesec ulazi u opoziciju sa Jupiterom pa pazite na sve vrste preterivanja, na finansije, dok emocije idu od pesimizma do euforije. Za kraj Sunce pravi sekstil sa Uranom što je pozitivno pa ako vam nešto govori iznutra da se treba menjati sada to uradite.

PETAK 26. FEBRUAR

U ovom danu Venerine vladavine Mesec pravi kvadrat sa Marsom pa se osećate nervozno, napeto i možete raditi ishitrene i nepromišljene poteze. Poseban oprez je bitan u odnosima, sa voljenom osobom u saobraćaju . Neka destruktivna prodornost i arogancija sada vam može doneti i pogrešne odluke pa dobro pazite.

Izbegavajte sve rasprave ulaske u neke nepromišljene i ishitrene odnose jer sve može biti dosta negativno. Zatim Mesec ulazi u Devicu koja se bavi nekim detaljima i sitnicama kreće i opozicija sa Venerom što opet nije dobro za odnose kako emotivne i bliske tako i poslovne prijateljske pa ako je neki odnos već od davno na testu ili ste nezadovoljni sada ga može pogoditi banalna sitnica da dođe do prekida. Dobro pazite ako ne želite prekid.

SUBOTA 27. FEBRUAR

U ovoj saturnovskoj energiji Mesec pravi trigon sa Uranom što je odlično da vi uvidite šta i kako da rešite ili se postavite u nekim situacijama i odnosima koji su bili pod tenzijom i nisu se mogli rešiti. Odnosi se popravljaju sa porodicom, prijateljima, poslovnim kolegama, u grupnom i timskom radu. Vrlo je povoljno da sa ovim aspektom potražite stručne savete ili se konsultujete pa sami donesete odluku.

Lepo je da se družite sa nekim ko vam prija i sa kim ste opušteni da se ispričate da bi sve izneli iz sebe i našli neko rešenje ili zaključak. Zatim ide PUN MESEC U DEVICI pa će mnoge osobe doći do spoznaje šta je potrebno da se usavrši neko znanje koji detalji i sitnice još trebaju da se nauče i upotrebe da bi bili kompletni. Ako uvidite da se ne može popraviti, bio to odnos ili neke druge greške, onda krenite dalje i ne opterećujte se. Ipak mnoge stvari mogu da se poprave i reše.

NEDELJA 28. FEBRUAR

U ovom danu Sunčeve Energije Mesec iz Device je u opoziciji sa Neptunom iz Riba što vam daje rasejanost, neki vid dezorijentacije, umor pa bi bilo najbolje da duže spavate ili se odmarate bez nekog opterećenja. Zatim Mesec pravi popodne trigon sa Marsom i trigon sa Plutonom što je idealno da se pokrenete i uživate u prirodi sa nekim fizičkim aktivnostima. Akcija i motivacija je izražena kod mnogih osoba pa je treba iskoristiti.

Sa voljenom osobom bude se strasne emocije što je odlično da uživate sa partnerom u prirodi. I na samom kraju dana Mesec prelazi u Vagu što je dobro za emotivne i bliske odnose pa ako niste bili u harmoniji sada možete lako da sve popravite.

Izvor: Željka Knežević