Nedeljni horoskop obeležiće ulazak Sunca u znak Riba, kao i konačni preokret - Merkur kreće direktnim hodom! Ipak, sredinom nedelje, čeka nas veoma težak aspekt...

UTORAK 16. FEBRUAR

U ovom Marsovom danu Mesec iz Ovna pravi sekstil sa Venerom iz Vodolije što je odlično za odnose kako poslovne tako i privatne. Mnoge osobe mogu da pokrenu neke kreativne poslove, poboljšaju i unaprede svoje odnose, mogu i da uđu u neke nove odnose. Povoljan je aspekt za sve umetnost, modu, ulepšavanje i druga lepa dešavanja i zanimanja.

Zatim Mesec pravi kvadrat sa Plutonom pa možete biti nervozni tako da vam svaka sitnica pravi smetnju. Teško se prilagođavate situacijama i ljudima pa čak možete se sukobiti i svađati. Potrebno je da budete strpljivi kako ne biste pokvarili dobre i srećne aspekte koji su vam naklonjeni za dobre odnose i lepe šanse za sklapanje novih odnosa i veza.

SREDA 17. FEBRUAR

U ovom merkurovskom danu Mesec pravi sekstil sa Suncem što je odlično da se istaknete,  izrazite svoje mišljenje, pokažete znanja i uskladite se sa osobama na položaju ili autoritetima. Zatim Mesec ulazi u Bika gde je dosta dobar pa se možete osećati sigurnije do ne napravi kvadrat sa Saturnom i konjukciju sa Uranom što može iznenada da pokrene neke probleme i brige. Reakcije mogu biti nagle, nepromišljene i ishitrene pa je najbolje da malo razmislite pre donete odluke i sagledate problem iz više uglova. Danas se pokreće dosta težak aspekt koji će potrajati narednih sedam dana pa budite oprezni jer se radi o kvadratu SATURNA SA URANOM.

Saturn je spor, sistematičan i sve se odvija na duži vremenski period  i zahteva sigurnost i napor dok u aspektu sa Uranom koji zahteva trenutnu akciju, novosti, iznenadne situacije, brze reakcije i rešenja sada su u konfliktu i svaka planeta vuče svoje poteze.

Kako se radi o konfliktu starog i novog, nije dobro ni da se vraćamo na staro niti da pokrećemo novo i odbacimo već sigurno pa je najbolje pronaći neki balans. Moguće je da promenite nešto staro i dodate nešto novo ali sve radite i prilagođavajte nove uslove polako bez žurbe. Potrebno je da uvedete novosti koje ne možete izbeći bez obzira na to što se ne slažete ili prema njima osećate odbojnost.

ČETVRTAK 18. FEBRUAR

U ovom danu Jupiterovih srećnih energija Mesec će praviti kvadrat sa Merkurom i Jupiterom što može doneti probleme u komunikaciji, putovanjima, dogovorima. Mnoge stvari mogu da kasne, da se pomeraju, otkazuju. Sada je potrebna veća pažnja kada su finansijske transakcije u pitanju.  Pojedine osobe mogu imati probleme u saobraćaju, svađati se i biti nezadovoljni.

Zatim SUNCE ulazi u RIBE i počinje lep period za sve Ribe u znaku i podznaku. Sada se možete osloniti na sopstvenu intuiciju gde možete da prodrete u dubinu svojih osećanja i uživati u vašoj vladavini. Zatim Mesec pravi sekstil sa Neptunom što je opet dobro za intuiciju, kreativnost i emotivne odnose. Sa ovom intuicijom možete osetiti šta je potrebno da usrećite voljene osobe i partnera pa im možete priuštiti to zadovoljstvo i zaista se osećati  lepo.

PETAK 19. FEBRUAR

U ovom danu Venerinih energija Mesec pravi kvadrat pa možete imati probleme u odnosima po pitanju nesigurnosti, nezadovoljstva, sumnje. Ne preporučuje se da ulazite u nove veze, odnose a da se potrudite da sačuvate već postojeće odnose i primirite se. Zatim Mesec pravi konjukciju sa Marsom pa možete biti brzopleti i nagli da krenete u nešto novo. Moguća su i neka neslaganja i guranja na silu.  Zatim Mesec pravi trigon sa Plutonom pa vam može pomoći da se prilagodite i imate kompromis prema ljudima i situacijama. Zatim Mesec ulazi u Blizance što je dobro za komunikaciju, pokretanja,druženja i logiku. Zatim Mesec će biti u kvadratu sa Suncem pa je potrebno više napora i energije da bi sve moglo da se sprovede kako je planirano.

SUBOTA 20. FEBRUAR

U ovom danu Saturna Venera pravi kvadrat sa Marsom pa trebate strogo paziti da ne narušite harmoniju sa voljenom osobom i vama dragim osobama. Ovaj aspekt ima najviše dodirnih tačaka u emotivnim odnosima pa tu pazite. Venera iz Vodolije ne podnosi monotoniju, ograničenu slobodu i jednoličnost dok Mars iz Bika tvrdoglav i nepopustljiv može dovesti do velikog konflikta i ne dozvoliti Veneri iz Vodolije njene zahteve za promene.

Ovaj aspekt može izbaciti na površinu ljubomoru i sve ono što vam smeta u odnosu sa voljenom osobom. Savetuje se da ipak napravite kompromis i polako krenete sa manjim promenama. Zatim Mesec pravi trigon sa Saturnom, Merkurom i Jupiterom što je dobro da se dogovarate, stabilizujete svoj odnos, iznesete šta želite dok vam optimizam može pomoći da prevaziđete prethodni teži aspekt koji vas je opteretio.

NEDELJA 21. FEBRUAR

U ovom danu Sunčeve energije možemo se svi radovati jer Merkur kreće direktno! Sve se pokreće na bolje - od komunikacije i saobraćaja, pa preko pokretanja, dogovora, koncentracije i sagledavanja stvari. Zatim Mesec pravi kvadrat sa Neptunom što može doneti umor, dezorjientisanost i konfuziju pa se opustite i odmorite. Zatim u drugom delu dana Mesec pravi trigon sa Venerom što je lepo da se uskladite u odnosima, kako privatnim tako i poslovnim i širim vezama. Možete osećati emotivnu stabilnost i opuštenost sa voljenom osobom pa iskoristite veče da uživate sa njom ili u krugu porodice ili svog društva.

Astrolog: Željka Knežević