Nova nedelja nam započinje harmoničnim odnosima i dobrom komunikacijom, ali od sredine nedelje obratite posebno pažnju na ove stvari. 

PONEDELJAK 26. OKTOBAR

Ovaj dan je pod vladavinom Meseca i kako je on u trigonu sa Merkurom, možemo osetiti harmoniju između osećanja i misli. Lep aspekt omogućava dobru komunikaciju i snalažljivost u raznim situacijama. Kako Mesec tranzitira kroz Ribe, izražena su osećanja, kao i kreativnost i jaka intuicija koju treba pratiti i slušati.

Merkur je retrogradan kroz Škorpiju što omogućava razrešenje ili ispunjenje nekih ciljeva i projekata. Zatim se pravi još jedan lep aspekt, trigon Meseca i Sunca u Ribama i Škorpionu, što ističe vaše sposobnosti i mogućnosti kako na poslu tako i u privatnom životu.

Potom Mesec pravi sekstil sa Uranom te su moguće nove ideje ili razrada nekih stvari za koje ranije niste znali kako i šta da uradite.

Neke inovacije možete sprovesti u delo. Ovaj dan nosi odlične mogućnosti za sve znake, a posebno za Škorpione, Bikove i Ribe. U ovom danu iskoristite svoju intuiciju i harmoniju misli i osećanja koji vas vode nepogrešivo do uspeha.

UTORAK 27. OKTOBAR

Ovim danom upravljaju marsovske energije i kako je on u retrogradnom hodu onda se treba primiriti i ne potencirati stvari na silu. Zatim Mesec pravi konjukciju sa Neptunom iz Riba pa će biti izražena kreativnost, intuicija, maštanja te se u tom smeru i pokrenite. Moguće je da dobijete neke nove ideje ili da vas intuicija odvede na neki novi projekt.

Zatim Mesec pravi sekstil sa Jupiterom što je odlično za optimizam, dobre prilike, finansijski priliv ili sklapanje unosnih poslova.

U nastavku Mesec pravi sekstil sa Plutonom što može doneti još novih i boljih prilika i mogućnosti. Možete se prilagoditi svim okolnostima, biti prodorni, snalažljivi i sposobni da upravljate finansijama i poslovima. Ovaj dan je dosta dobar za emocije, druženja i finansijske transakcije.

Većina znakova može da ima lep dan i neke veće novčane prilive.

SREDA 28. OKTOBAR

Ovim danom upravlja Merkur i kako se on retrogradno kreće, od danas je ponovo u Vagi dok će Venera preći iz Device u Vagu, tačnije u svoje sedište gde je dosta jaka. Merkur nam može doneti razrešenje nekih stvari i odnosa od ranije. Moguće su i neke reorganizacije i promene onog što je bilo loše urađeno i nije funkcionisalo.

Venera će stvoriti harmoniju u odnosima, sklad i napraviti ravnotežu. Mesec pravi sekstil sa Saturnom što vam može dati sigurnost, odgovornost i neke veće dugoročne poslove koje sklapate. Ovaj aspekt je pozitivan za mnoge stvari s tim što se sve dešava usporenije, ali se odvija po očekivanom.

Zatim Mesec prelazi iz Riba u znak Ovna što će mnogi osetiti kroz veći priliv energije, dinamiku, akciju i samo pokretanje drugih. Moguće je da i započnete neke nove stvari. Zatim Mesc pravi opoziciju sa Venerom iz Vage pa može doći do nezadovoljstva, nesklada među partnerima kako intimnim tako i poslovnim.

Suprotnost mišljenja i osećanja mogu dati veća neslaganja. Bilo bi dobro da izbegnete sve prepirke i svađe.

U ovom danu sve je dosta dobro osim emotivnih odnosa pa se potrudite i to da uskladite.

ČETVRTAK 29. OKTOBAR

Ovim danom vlada Jupiter koji tranzitira kroz Jarca gde nema svoju moć u potpunosti. U nastavku Mesec pravi konjukciju sa Marsom koji je u retrogradnom hodu kroz Ovna. Moguće su napetosti i donošenje ishitrenih odluka. Neke okolnosti vas mogu poterati napred, da nešto uradite i pređete preko nečeg svakodnevnog i postanete vrlo hrabri.

Ako ulazite u nešto novo, onda vam to može doneti neki strah i stres. Zahtevi su veliki, potrebna je ozbiljna borba kako biste uspeli u svemu što se od vas traži.

Ne gurajte ništa na silu da bi ispalo da vi to možete a pri tom trpite ogroman stres.

PETAK 30. OKTOBAR

Ovim danom vlada Venera koja je u svom sedištu, donoseći nam harmoniju, lepotu, ljubav. Mesec iz Ovna pravi kvadrate sa Jupiterom, Plutonom, Saturnom iz Jarca što može dati osećaj veće težine. Mnoge osobe bi trebalo da obrate pažnju na finansije u smislu ulaganja, trošenja, investiranja, nekih većih transakcija. Moguće je da vam i pristigne neka velika naplata ili iznenadni trošak.

Neke teškoće i brige vam može prirediti kvadrat Mesec – Saturn, pa se ne preporučuje neko pokretanje velikih projekata na duže rokove. Nesigurnost je takođe izražena, a nedostatak sredstava za neka ulaganja može biti prepreka.

U nastavku Mesec pravi opoziciju sa Merkurom što stvara disbalans osećanja i misli, te donosi nesklad u odnosima. Ovi aspekti nisu dobri pa mogu izazvati svađe, nerazumevanje i druge nelagodne stvari. Izbegavajte konflikte.

Zatim Mesec prelazi u Bika što donosi u večernjim satima opuštanje, druženje i razonodu sa voljenom osobom.

SUBOTA 31. OKTOBAR

Dan je pod vladavinom Saturna pa kako on tranzitira kroz Jarca traži od nas odgovornost i ozbiljnost. Mesec pravi opoziciju sa Suncem i konjukciju sa Uranom pa je danas PUN MESEC U BIKU na 8 stepenu koji pripada Škorpionu.

Mnoge stvari ne zavise od nas, niti ih bitnije možemo promeniti. Najbolje bi bilo da dan provedemo sa najdražima i opustimo se uz neku prijatnu zajedničku aktivnost. Kako je pun Mesec u Biku onda bi to druženje moglo biti uz hranu, uživanje i ugađanje svojim voljenima.

Bitno je da ne preterujete ni u čemu i da ne pokrećete neke stvari iznenada. Kako je aktivan Uran, mnogi mogu osetiti napetost i da želju za promenom, za šta ipak nije dobar trenutak.

Zatim je Sunce u opoziciji sa Uranom, što je još jedan loš aspekt jer se skreće pažnja samo na sebe, svoju ličnost i ego.

Kako Uran predstavlja veća okupljanja ljudi, onda imate potrebu da zablistate i da se istaknete, na šta opet treba obratiti pažnju jer može drugima zasmetati.

NEDELJA 1. NOVEMBAR

Ovim danom vlada Sunce koje je u Škorpionu i sve što se na neki način zaboravilo, pritajilo ili sakrilo sada izlazi na svetlost dana. Mesec pravi sekstil sa Neptunom i trigon sa Jupiterom što vam daje velike mogućnosti kada su finansije u pitanju.

Raspoloženje, optimizam i lepa druženja su aktivna u prvom delu dana. Zatim Merkur pravi kvadrat sa Saturnom što daje dekoncentrisanost, sporo razmišljanje, probleme u saobraćaju, odnosima, i svakoj vrsti dogovora.

Svakako da komunikacija može biti nefleksibilna kako sa vaše strane, tako i od strane drugih osoba. Obe strane mogu da se ubeđuju koja je u pravu a koja greši i tako može doći do konflikta i nesporazuma, a kod pojedinih osoba i do razlaza.

Mesec u trigonu sa Plutonom može da ublaži neslaganje i prilagodi se situaciji gde se pojedine osobe mogu i dogovoriti, a neke promeniti stav i popustiti.

Astrolog: Željka Knežević