Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HOROSKOP ZA SUDBINSKI SEKSTIL JUPITERA I NEPTUNA: čeka vas srodna duša, evo koja je jedina zamka

  Izvor: Foto: Shutterstock

Jupiter prolazi kroz jedan znak približno godinu dana, dok je Neptunu potrebno skoro 14 godina.

Zbog toga se sekstil ove dve spore planete dešava u proseku na četiri i devet godina. Jupiter dve godine nakon konjunkcije sa Neptunom pravi prvi sekstil, a nakon toga drugi sekstil pravi nakon osam do devet godina nakon prvog.

Jupiterova simbolika obuhvata plodnost i podršku životu i razvoju, plemenitost, više stepenove znanja i obrazovanja, putovanja i daljine, veru u dobro, religioznost i finansijsku podršku. Neptunova simbolika se odnosi na veliku vodu ili okean u svim simboličkim vidovima.

Pre svega je ovo simbolika čovekove podsvesti.

To je onaj deo koji je ispod moći poimanja našeg uma.

U simbolici Neptuna se nalaze sve čovekove požude, ono što ga u trenutku obuzima na duboko emotivnom nivou, što želi odmah da poseduje, za šta se vezuje, čemu se prepušta bez prethodnog racionalnog razmišljanja i procenjivanja.

Neptun predstavlja mistiku, veo tajni koji čovek treba da razmakne kako bi razlikovao iluziju od stvarnosti. U pozitivnom smislu ovo je nepregledno prostranstvo maštovitosti i kreativnosti, pravi svet bajki.

Sekstil je aspekt koji se odnosi na pružanje podrške i međusobnu saradnju dve planetarne simbolike.

Jupiterova plodonosna simbolika uticaće na pojačanu kreativnost i maštovitost koja izvire iz Neptunove simbolike. Ovaj aspekt možete iskoristiti tako što ćete pustiti mašti na volju i prepustiti se onome što vas na pozitivan način ispunjava.

Pri tome nećete biti u opasnosti da skrenete na pogrešan put jer će vas ovaj aspekt voditi ka ispunjenju vaših unutrašnjih potreba.

Čak i ako po prirodi niste naročito kreativni, ovaj aspekt će pojačati vašu potrebu da nešto stvorite, pa ako ništa drugo, navešće vas da na neki način učestvujete u nekoj vrsti kreativnog projekta, na primer kao neko ko pruža samo malu tehničku podršku ili asistenciju, a što će u vama izazvati osećanje da ste deo nečeg većeg i korisnog, što će vas ispuniti zadovoljstvom.

Osobe koje su po prirodi kreativne i maštovite imaće, zahvaljujući ovom aspektu pojačanu inspiraciju koju će uspeti da sprovedu u delo. Osim toga, biće u mogućnosti i da steknu priznanja za svoju kreativnost, pa i da zarade na tome.

Širenje vidika je nešto što svakom može koristiti i to je dobro raditi dok Jupiter pravi sekstil sa Neptunom. Vaša interesovanja moći ćete da praktikujete više nego obično pod uticajem ovog aspekta. Imaćete dovoljno mogućnosti, vremena i motivacije.

Ako želite da proširite znanje ili veštine iz neke oblasti, ovaj aspekt će vam doneti povoljne uslove da se usavršavate kroz pohađanje kurseva, seminara ili radionica iz oblasti koje vas interesuju poslovno ili privatno.

Ako ste ranije odlagali da se usavršavate zbog nedostatka finansijske podrške, ovaj aspekt će vam doneti olakšice u vidu popusta, povoljnijih cena kao i uvida kako možete da uvećate svoje finansijsko stanje. Zbog toga osobe koje se bave berzanskim akcijama, investicionim fondovima i uopšte finansijskim tokovima, mogu da profitiraju jer će imati uvide kada, u šta, kako i koliko da investiraju da bi ostvarili sigurne dobitke.

Ukoliko planirate nešto veliko, kao što je selidba u drugi grad ili državu, ovaj aspekt će može obezbediti srećne okolnosti koje će ubrzati proceduru dobijanja neophodnih viza, radnih i drugih dozvola, kao i pogodnosti prilikom transporta. Još nešto što vam otkriva sekstil Jupitera sa Neptunom je spoj između religijskog i mističnog. Pogoduje vašem radu na samousavršavanju i duhovnom uzdizanju tako što vam donosi duboke i koriusne uvide u stanje vaše duše.

Na emotivnom polju vam sekstil Jupitera sa Neptunom donosi mogućnost da upoznate svoju srodnu dušu, da se srećno zaljubite i započnete skladnu emotivnu vezu gde ćete doživeti iskrenu i duboku ljubav.

Bićete skloni da idealizujete osobu u koju se zaljubite ali vam to neće doneti negativna iskustva i razočaranja. Jedino imajte u vidu da kombinacija Jupitera i Neptuna ne donosi trajne veze, osim u izuzetnim i retkim slučajevima gde postoji još neka planetarna podrška.

Takođe, ovaj aspekt može da vam donese više poznanstava koja deluju perspektivno za emotivnu vezu, a na vama je da mudro odaberete tako što ćete slušati svoje osećaje i intuiciju.

Ako ste u vezi, jedno drugome ćete pružati podršku gde god se to pokaže potrebno i potvrdićete vrednost vaše veze tako što ćete prirediti voljenoj osobi lepe intimne trenutke, pokloniti joj nešto što znate da voli, a iznad svega ćete joj pružati nežnost i bićete više nego obično otvoreni na romantične zajedničke trenutke. Ovo će pojačati bliskost između vas i vašeg emotivnog partnera.

Trenutni sekstil Jupitera sa Neptunom odvija se kroz znake Jarca kroz koji prolazi Jupiter i Riba kroz koje prolazi Neptun.

Kako je ovo drugi sekstil u ciklusu ove dve planete pred narednu konjunkciju, delovaće slabije od prethodnog koji se odigrao 9.06.2011. godine.

Jupiter koji do 19.12.2020. prolazi kroz znak Jarca nalazi se u svom padu i ne može da pruži najbolje od sebe jer ga znatno ograničava Saturn koji se nalazi u znaku svog vladarstva.

Zbog toga je ovaj sekstil najbolje iskoristiti za one oblasti gde vam je potrebna podrška kako biste nešto dovršili ili kompletirali, nego za razradu nečeg što ste započeli u ranijem periodu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije