Uvod u vikend horoskop obeležiće vikend-horoskop-do-13-januara-2020-evo-kada-treba-izbeci-napetosti i stelijum planeta u znaku Jarca, dok će se Sunce i Merkur naći u egzaktnoj konjunkciji.

Lunarne eklipse nas povezuju sa našim budućim delom i veoma su lične, kako se odnose na duboke promene na nivou duše. S obzirom na to da je osa Rak/Jarac sudbinska osa, ova eklipsa traži od nas da preispitamo sva lična polja – počevši od odnosa, kao najverodostojnije refleksije onoga što se odigrava unutar nas.

Potrebno je da ovog dana budemo u dubokom odmoru kako bismo oslušnuli svoje istinske potrebe. Ova eklipsa nas priprema na napuštanje svega starog, ali nam i daje priliku da zaokružimo sve one odnose koji su u genetici ostali nezaokruženi. 

U subotu 11. januara pratiće nas tranzit Meseca kroz ponosnog i strasnog Lava. Moguće je da ćemo se malo tvrdoglavo držati nekih naših metoda, ali raspoloženje je toplo, otvoreno i ohrabrujuće. Stalo nam je do naših ideja i planova, ali imamo i veliku šansu da naučimo nešto novo, da osvojimo neku novu veštinu iil neko novo znanje.

Prijaju nam lepi razgovori, ali moguće su i male tenzije i pritisci.

PageBreak

Vikend koji je pred nama će obeležiti čak tri planetarna aspekta u nedelju – pored velike konjunkcije Saturna i Plutona, Merkur će istog dana napraviti konjunkciju sa Saturnom i Plutonom.

Velika konjunkcija Saturna i Plutona na mundanom nivou označava duboke kulturne transformacije, ali isto tako označava period kada dugovremene nagomilane tenzije izbijaju na površinu.

Ovaj ciklus je veoma važan za naše podneblje i često donosi promene postojećih državnih uređenja. Na individualnom nivou, ova velika konjunkcija najavljuje borbu zarad moći, pojačanu disciplinu i fokusiranost energije na postizanje velikih ciljeva. Budući da se odigrava u znaku Jarca, svakako da bi trebalo napustiti stare obrasce i uverenja, koja vibriraju na genetskom nivou već vekovima.

Konjunkcija Merkura sa Saturnom i Plutonom koja se odigrava istog dana, daje nam mogućnost da kroz veoma suptilnu komunikaciju iscelimo sva neudobna sećanja tako što ćemo prigrliti tišinu. Ona budi određeno drevno znanje pomoću kojeg je moguće pronaći rešenje za bilo koju izazovnu situaciju. Potrebno je da prevaziđemo blokade i strahove, jasno fokusirajući svoju energiju na integraciju uma i tela.

Tekst: Milica Mikać

Izvor: Profesionalna astrologija