Svima dobro poznat period pod nazivom retrogradni Merkur, svaki put sa sobom donese mnogo promena, turbulencija, ali i dobrih stvari. Ove godine on je u znaku Blizanaca i počinje 30. maja i trajaće sve do 22. juna.

Uticaj retrogradnog Merkura će najviše osetiti osobe u znaku Blizanaca, jer on dolazi baš u njihovom periodu. Tokom ovog perioda svi ćemo biti podložni promenama, a sledeća tri znaka će, pored pomenutog, biti zahvaćeni. Retrogradni Merkur ima veliki uticaj na ljubav, a to se pre svega odnosi na potrebu da partnera stavljate u drugi plan i da flertujete sa osobama iz okoline.

Velike turbulencije čekaju osobe koje su u vezama, a svađe su neminovne. Na poslovnom planu možete očekivati promene koje se tiču vaših grešaka, a ako ne budete oprezni moguće su drastične transformacije na ovom polju.

Izbegavajte koflikte sa kolegama i trudite se da se poslu posvetite koliko god je to moguće i koliko god da retrogradni Merkur utiče loše na vas. Pogotovo za povišicu i promenu posla nije povoljan period, zato se strpite do 22. juna. Evo koga će potpuno razoriti ovaj retrogradni Merkur.

Lav

Ukoliko ne ispravite greške sa partnerom možete očekivati veoma dramatičan period. Ljubavni aspekt ide nizbrdo, pogotovo jer će osoba iz prošlosti pomrsiti konce u vašem životu i naterati vas da birate. Na raskrsnici ste i morate biti posebno pažljivi prilikom donošenja odluka. Poslovni aspekt miruje, tu neće biti velikih promena, a pogotovo nije dobar period za napredovanje i promenu posla.

Jarac

Period pred vama će vas razoriti u svakom smislu. Na poslovnom planu nećete imati vremena za sebe i bliske ljude, radićete konstantno, a rezultate svog napora nećete videti do kraja perioda retrogradnog Merkura. Polje ljubavi stagnira iz dana u dan, partner vas ne razume, a ni vi nemate preteranu želju za saradnju i poboljšanje odnosa sa voljenom osobom. Slobodni mogu da očekuju povratak drage osobe iz, koja će ih poremetiti.

Bik

Naplata starih dugova neće doći na red ni u ovom periodu. Žarko ćete iščekivati novac koji vam duguju osobe iz bliskog okruženja, ali tokom retrogradnog Merkura ga ponovo nećete videti. Finansijski aspekt će biti veoma loš, pa se savetuje da se strpite. Kada je polje ljubavi u pitanju neće biti bez promena, a ukoliko budete napeti, nervozni i netolerantni može se desiti da mirnu luku sa partnerom upropastite. Slobodni će se opeći  na prolaznu ljubav i biće jako povređeni.

Izvor: Lepa&Srećna