Astrolozi tvrde da svaki znak može da pronađe svog malog prijatelja među životinjama, ali i da od horoskopskog znaka zavisi koji će to ljubimac biti. Priroda vašeg horoskopa ukazuje na "slaganje" sa ljubimcem, pa se tako smatra da pojedini ljubimci i znakovi imaju posebne podudarnosti. Mi smo za vas izdvojili prva četiri znaka horoskopa i ljubimce koji idu uz njih.

Ovan

Ovnovi su po svojoj prirodi veoma veliki radoholičari, vole da su u pokretu i nikada ne miruju. Čak i kada je vreme za odmor, oni su aktivni i užurbani, a ljubimac koji odgovara ovom znaku je uvek pun energije i obožava trčanje. Uz ovakvog ljubimca vam nikada neće biti dosadno, stalno ćete ga šetati i istraživati avanture i pustolovine, verovatno ste već i pogodili, a u pitanju je pas.

Bik

Poput Ovnova, i Bikovi su radoholičari, ali vole da uživaju i odmaraju većinom vremena. Bikovima je potreban ljubimac koji će stalno biti tu za njih, koji će im pružiti ljubav, jedna vesela životinjica. Retriver ili labrador su idealna rasa za vas, ali i mačka jer voli da se mazi i uz vas je ceo dan.

Blizanci

Njihov avanturistički duh, interligencija i želja za izazovima su prisutni i kada je izbor ljubimca u pitanju. Zato astrolozi smatraju da je idealna životinja za ovaj horoskpski znak papagaj. Za učenje i pripitomljavanje ove životinje je potrebno više vremena, živaca i energije od ostalih životinja, a Blizancima to neće pasti teško s obzirom na njihovu radoznalu prirodu.

Rak

Po svojoj prirodi Rakovi su veoma osećajni i emotivni, pa im je potreban i ljubimac koji im pruža ljubav i o kome će da brinu po ceo dan. Idealne životinje za ovaj znak su mali glodari, poput hrčka ili morskog praseta, leminga ili degua. Oni mogu biti super društvo jednom Raku, koji će većinu vremena provesti sa svojim malenim životinjicama.

Izvor: Lepa&Srećna