Sastojci:
- 1/2 kg basmati ili tajlandskog pririnča
- kašičica kurkume ili karija
- kašika ulja
- kašika morske soli
- 2 veća lista lovora
- oko 1 l vode
Priprema: Pomešajte vodu, so i kurkumu. Dodajte ulje i lovor i dobro izmešajte. Očistite i operite pirinač, umešajte ga u pripremljenu tečnost. Poklopite i kuvajte 10 minuta. Sklonite s vatre i ostavite još 10 minuta. Pirinač ne sme da se meša, može malo da se prodrma sud u kome se kuva. Kad je gotov, treba da bude suv i da zrna ostanu cela. Služi se uz sve vrste jela, kao prilog, a može da bude i zamena za testo.
Vreme pripreme: 25 minuta
Napomena: Za svaki slučaj, so i kurkumu prvo pomešajte s 1/2 l vode. Kad ubacite pirinač, dolijte koliko je potrebno da voda bude duplo veće visine od visine pirinča.
Recepte piše: Milja Lukić
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.