Voditeljka televizije Pink  Lea Kiš  otkrila nam je da, uprkos tome što sadrži veliku količinu kalorija, najviše voli da jede upravo hranu i kulinarske specijalitete koje nutricionisti ne preporučuju - testo, slatkiše i začinjena jela.

Ali, kako zbog specifičnog posla mora da vodi računa o svom izgledu i kilogramima, Lea je u izjavi za naš časopis dodala da taj luksuz sebi samo povremeno može da priušti, pa se najčešće hrani dijetalno uz mnogo povrća, barenog mesa i salata.

- Volim sve, i lagana i jača jela, ali ako mogu, uvek pojedem nešto „konkretno“. Uvek doručkujem i to obično tost i jogurt, dok večeru izbegavam. Od slatkiša čokolada je moj favorit, mada volim i torte i kolače - kaže Lea.

- Čitaocima Lise otkriću recept za lazanje, moje omiljeno jelo, koje često pravim porodici - izjavila je popularna voditeljka.

Lazanje na Lein način

Potrebno je:

  • 500 g mlevenog mesa
  • luk
  • origano, vegeta, kari začin
  • pakovanje kora
  • paradajz

Za bešamel sos:

brašno, kačkavalj, jedno jaje, mleko



Priprema:
Prodinstajte mleveno meso sa lukom, dodajte origano i vegetu i malo kari začina. U drugoj šerpi napravite bešamel sos tako što ćete brašno i narendani kačkavalj umutiti u mleku i kada ono proključa u smesu dodati celo jaje. Kore, ako su domaće, ne kuvam, već odmah slažem u pleh: red sosa, red mesa, red bešamela, a na završnu koru narendam kačkavaj i odozgo takođe narendam svež paradajz. Lazanje pečem u zagrejanoj rerni oko 30 minuta.

Tekst: Nenad Blagojević