Sve što vam se u životu događa i što se dogodilo, privukli ste sami, tvrde motivacioni treneri, piše Lepa i Srećna. To se dešava snagom slika koje stvaramo u svom umu. Nezavisno od želje i volje, privlačimo sve ono o čemu razmišljamo, bilo dobro bilo loše. Nesvesno privlačenje dešava se kada dopustimo da misli upravljaju nama. Ako, na primer, brinemo kako da se izvučemo iz dugova, oni će se samo gomilati. Ili strepimo da nas partner više ne voli i privlačimo nesigurnost u vezu. Svaka briga rađa novu brigu. Otuda izreka: Pazite šta mislite da vam se to ne dogodi! 

– Suština jedinog i pravog zakona privlačenja je u preskakanju uobičajenog redosleda uzroka i posledice. Taj naučeni sled, gde se prvo obezbeđuje uzrok da bi usledila posledica, treba da zanemarimo i fokusiramo se samo na cilj! Nikada ne treba prvo da obezbedimo uslove za ostvarenje cilja jer na taj način samo unosimo zabunu, pošto dajemo naredbu kako da se nešto ispolji. Važno je da se posle prilagođavanja misaonih oblika, držimo cilja kao da je već ostvaren. Okolnosti nam nikada neće doći onako kako smo zamislili, već uvek na način koji je u skladu s realnošću, našim načinom života i uverenjima koja smo formirali. Znači, držimo se cilja, a okolnosti koje dovode do njega prepustimo univerzumu. To je jedini realan zakon privlačenja - objašnjava Dragan Tomić Koba, energoterapeut i motivacioni trener.

PROČITAJTE VIŠE: KAKO SE MUŠKARAC ZALJUBLJUJE: 4 faze kroz koje ON prolazi dok ne kaže VOLIM TE

Cilj treba da osetite u sadašnjem trenutku, kao da je već ostvaren i inicirate takav osećaj. Jer, pozitivan i realan osećaj značajno ubrzava događaje. Sve to nema svrhu ukoliko svoj um ne dovedete u stanje mirovanja da biste delovali s nižeg nivoa svesti, u niskim frekvencijama (teta ili alfa stanje). Na najdubljem nivou svesti ne postoji vreme, cilj je uvek tu i ne postoji proces uzročnog dolaženja do njega. Kreativna sfera koja oblikuje okolnosti ima uticaj samo u frekvencijama od 4 do 11 herca. 

Kliknite OVDE da pročitate nastavak teksta!

PageBreak

- Ako želite da nepravilno stignete do cilja, može doći do dijametralne suprotnosti ili neostvarenja. Jednostavno, misao nije poslata u frekvencijama nižeg nivoa svesti. Mi mislima izazivamo događaj. Kada o nečemu grčevito mislite, vi ste u visokim frekvencijama, ubrzavate energiju i dešava se suprotno od cilja ili se uopšte ne događa. Misao u tom slučaju prelazi u više frekvencije i ide iza kreativnog uma. Postaje visokofrekventivna misao a to je kao slika u ogledalu, obrnuta. Znači, bitno je u kojim smo frekventivnim talasima dok mislimo o cilju. Većina ljudi je navikla da misli u visokim frekvencijma (beta ili gama), ali intenzivno razmišljanje pojačava energiju sve dok je ne dovede u visokofrekventivni nivo i pređe u svoju suprotnost. Zato nikada ne razmišljajte o cilju dok ste hiperaktivni ili nervozni - savetuje naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ: Ova aktivnost POKREĆE VIŠE OD 300 MIŠIĆA u našem telu, a ima još brojne blagodeti po organizam: Evo zašto treba više da se smejete

Svoj um možete dovesti u najfinije frekvencije kroz meditaciju, molitvu ili na svoj lični način apsolutnog opuštanja. 

- Analizirajte svoje misli, osetite cilj celim bićem i zadržite to stanje što duže, 10-15 minuta nekoliko puta dnevno. Kad osetite da misli počinju da ubrzavaju ili da se mešaju, prekinite vizuelizaciju. Sigurno je da se tada radi o visokofrekventivnom razmišljanju. Bez ozbiljnog rada na sebi proces privlačenja ne može biti uspešan, već nestaje u nerazumevanju jer nismo stigli do cilja željenim brzinom i vraćamo se na ustaljene nesvesne obrasce. Samo dostupne i u početku lakše stvari i događaji dobijaju se direktno privlačenjem. Tek nakon toga možete da povećavate svoje ciljeve - ističe Dragan Tomić Koba. 

Tekst: Žaklina Milenković

Izvor: Lepa i Srećna