Sastojci:
- oko 900 g pilećih bataka sa karabatkom ili pile
- 500 g kora za pitu
- 1 veća glavica luka
- so
- biber
- suvi začin
Preliv:
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 3 žlice kisele pavlake
- malo maslaca
- malo soli
Priprema:
Piletinu začiniti (so, biber, suvi začin) preliti vodom i skuvati. Kuvanu piletinu odvojiti od kosti i iseckati na komadiće. Na malo ulja propržiti sitno seckan luk, pa sjediniti sa piletinom. Po ukusu dodatno začiniti! U pleh premazan maslacem, ređati polovinu kora za pitu. Svaku koru zgužvati, kratko potopiti u vodu u kojoj se kuvala piletina, pa ređati jednu do druge u pleh. Preko poređati piletinu. Preko piletine poređati preostale kore za pitu; opet svaku koru zgužvati, kratko potopiti i ređati jednu do druge. Peći u pećnici zagrejanoj na 200 ºC oko 25 minuta. Dok se pita peče, otopiti komad maslaca i kiselu pavlaku, pa sjediniti sa pavlakom za kuvanje. Posoliti. Pečenu pitu preliti prelivom pa vratiti u rernu još 5-6 minuta. Gotovu pitu ostaviti nekoliko minuta, pa iseći na komade.
Poslužiti uz salatu!
Izvor: Recepti sveta
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka