Sastojci:

  • 1/2 kg badema
  • 1 limun
  • 1/2 kg šećera
  • 1 kg smokvi
  • kristal-šećer za posipanje

PROČITAJTE JOŠ: 20 RECEPATA SA JABUKAMA: zdrave i svima omiljene poslastice

    Priprema:

    Smokve očistite od peteljki i sameljite na mašini za meso. Masu stavite na dasku posutu kristal-šećerom i razvucite u dve kore duguljastog oblika, debljine kao tupa strana noža. Zatim šećer prelijte s malo vode i skuvajte sirup kao za slatko. Dodajte sok i rendanu koru limuna, i samleven badem. Ovim filom namažite jednu koru, a drugom poklopite. Lagano pritisnite da se površina izravna i prelijte sirupom. Kad se on stegne, isecite na kockice i stavite u korpice.

    Recepte piše: Milja Lukić

    Izvor: Lepa&Srećna