Sastojci:
- 1/2 kg badema
- 1 limun
- 1/2 kg šećera
- 1 kg smokvi
- kristal-šećer za posipanje
PROČITAJTE JOŠ: 20 RECEPATA SA JABUKAMA: zdrave i svima omiljene poslastice
Priprema:
Smokve očistite od peteljki i sameljite na mašini za meso. Masu stavite na dasku posutu kristal-šećerom i razvucite u dve kore duguljastog oblika, debljine kao tupa strana noža. Zatim šećer prelijte s malo vode i skuvajte sirup kao za slatko. Dodajte sok i rendanu koru limuna, i samleven badem. Ovim filom namažite jednu koru, a drugom poklopite. Lagano pritisnite da se površina izravna i prelijte sirupom. Kad se on stegne, isecite na kockice i stavite u korpice.
Recepte piše: Milja Lukić
Izvor: Lepa&Srećna
"IMA 42 GODINE! JOŠ MALO BAKUTA ZA STARAČKI DOM": Glumac "udario“ na Natašu Bekvalac, digla se revolucija na Internetu
ISHITRENO SAM TO NAPISALA, OPROSTITE MI: Milena Radulović o svojoj objavi nakon dve tragedije - Osećam pritisak i strah
KRISTINA ĆUTI, RODITELJI LJUTI! KOD DANETA SA GOLIJE SVE SE PROMENILO: Gorštak otvorio srce - Mnogo mi je krivo
NIJE HTELA DA SE UDA ZA ĐOKOVIĆA NI POSLE 4 GODINE VEZE: Đorđe se oženio, a njegova bivša iznenadila objavom
KOJI SAM ZNAK U HOROSKOPU: Datum rođenja otkriva vaš znak zodijaka