Blagodeti začinskog i aromatičnog bilja poznavali su i narodi još pre više hiljada godina. Jedni su ga koristili za farbanje i čišćenje tkanina, drugima je bilo sastavni deo rituala i ceremonija.

Mnogi drevni narodi začinsko bilje koristili su u tradicionalnoj medicini, za lečenje raznih bolesti, kao i za poboljšanje zdravlja. Ali nekada je, kao i danas, začinsko bilje bilo i sastavni deo mnogobrojnih kulinarskih specijaliteta.

Osim što na savršen način začine jelo, aromatične biljke mogu još mnogo više. Jedne mogu da nas učine lepšim, druge mogu da pomognu da budemo vitkije, treće su tu da nam daju snagu i elan… Pa, s vremena na vreme stavite šaku mirisnog zeleniša u jelo ili u čaj! Uživajte u galeriji slika i fitoterapeutskim predlozima.

Kako da pobedite želju za slatkišima, izbacite višak vode iz tela i probudite se lako svakog jutra? Postanite fitoterapeut uz pomoć ovih saveta. Foto: LepaiSrecna