Portal Lepa&Srećna je 21. 05. 2022. godine objavio tekst naslova “I MLADE KOSI "BOLEST STARIH LJUDI": Ambulante pune, a najveća opasnost za srce dolazi ujutru!”, u kojem je navedeno da u slučaju pojave simptoma infarkta treba popiti aspirin. Ta informacija nije bila tačna, i ovom prilikom je ispravljamo.

U našem tekstu bilo je navedeno: "Ako do infarkta ipak dođe, treba hitno da uradite dve stvari. Jedna je da pozovete hitnu pomoć, jer je lekarska intervencija najznačajnija u prvih sat vremena. Druga je da popijete aspirin, lek koji utiče na brzo širenje krvnih sudova", ali to nije bilo tačno.

Kardiolog Peter Radšel iz Udruženja kardiologa Slovenije objasnio je za Razkrinkavanje.si da i dalje preporučuju uzimanje aspirina u slučaju srčanog udara. Prema istraživanjima, uzimanje aspirina u slučaju srčanog udara nije štetno, ali vrlo jasne koristi nisu dokazane. Prema njegovom mišljenju, vreme je važnije od uzimanja aspirina, pa bi u slučaju pojave simptoma trebalo što pre pozvati hitnu medicinsku pomoć.