Mnogi su pomislili da se Anastasiji Ražnatović tresu ruke tokom emisije "Amidži šou" zato što ima tremu, ali je pevačica sama prokomentarisala ovu pojavu i otkrila u čemu je stvar.

"Vidi koliko mi se tresu ruke, to je meni prirodno", rekla je popularna Tasa dok je sa voditeljem Ognjenom Amidžićem učestvovala u mini takmičenju, tj. igri sa cigaretom i papirnom trubicom. Pipav zadatak i krupan kadar kamere su jasno pokazali da  Anastasija   ima tremor ruku. Amidžić je i sam rekao kako mislio da je to od treme, ali mlada pevačica ga je ispravila: "Ne, to je meni tako."

Drhtanje ruku se obično povezuje sa starenjem, ali se javlja i kod mlađih ljudi i, ako nije uzrokovan bolešću, naziva se fiziološki ili esencijalni tremor. 

Najviše se  primećuje tokom pokreta, pogotovo pri korišćenju instrumenata, alata, pa čak i olovke, a mnogo manje kad ruke miruju. Drhtanje može biti pojačano stresom, ali i kofeinom i nekim lekovima, a lekari upozoravaju da može i da se pogorša tokom života. Takođe, može da zahvati i glavu i glasne žice, što izaziva drhtav glas, sa jakim tremolom.

Na osnovu saveta lekara i prema receptu, mogu se uzimati i lekovi protiv esencijalnog tremora. Pomažu relaksacione tehnike, poput vežbi disanja ili joge, a svima koji pate od fiziološkog drhtanja ruku savetuje se da izbegavaju stres, kofein i alkohol. U težim slučajevima, može se pokušati i sa terapijom botoksom koji umiruje pokrete preaktivnih mišića.

Izvor: Lepa&Srećna