Činjenica da se Krizni štab za borbu protiv kovida nije sastao već tri nedelje bio je jedan od povoda za razgovor sa dr Branislavom Tiodorovićem u emisiji Jutro na TV Prva. On je upitan da prokomentariše aktuelnu situaciju i kaže više o planovima za dalju borbu protiv epidemije korona virusa.

 "Ovo je najgori scenario", rekao je epidemiolog i član Kriznog štaba dr Tiodorović. "Neophodan nam je nacionalni konsenzus o vakcinaciji, a za izlaz bi nam bilo potrebno da se za 10 do 15 dana vakciniše 20 odsto populacije što deluje kao nemoguća misija. Podsetiću da nijedna mera Kriznog štaba nije ukinuta.

Sastaćemo se uskoro, ali nećemo tražiti zatvaranje kafića jer je očigledno da ljudi organizuju i dalje svadbe, da ne nose maske, da roditelj bolestan od korone odvede dete u vrtić. Pitam se - da li je normalno organizovati svadbu ako znamo da posle svake imamo 15 do 20 odsto bolesnih... ako na svadbi umre čovek? Kako da zabranite da se neko izljubi sa mladom i mladoženjom a sutra budu oboje u bolnici?

Mi ne želimo da pravimo razliku između vakcinisanih i nevakcinisanih, ali ćemo tražiti da se mere oštrije kontrolišu", rekao je dr Tiodorović.

Izvor: Lepa&Srećna