Još pre modernog doba i savremene tehnologije, vekovima unazad, ljudi su proučavali i negovali svoju energiju i duhovni aspekt ličnosti. Čakra je na sanskrtu reč koja se prevodi kao "točak". Postoji 7 čakri u našem telu, a svaka predstavlja jedan energetski centar.

Ukoliko želite da brinete o svom energetskom zdravlju, odnosno o energetskom imunitetu, važno je da osluškujete svoje čakre, da ih negujete i pazite da li su otvorene ili zatvorene. Prvih 5 čakri, od korenske do grlene, povezane su za elementom Zemlje, a šesta, sedma, osma i deveta čakra povezane su sa elementom Vazduha.

Održavajte čakre tako da budu čiste i otvorene

Otvorene čakre imaju moćno dejstvo po naše zdravlje, energiju i spiritualnost. Pomaže da spiritualna energija pravovremeno teče kroz vaše telo, ali otvorene čakre mogu doneti i rizik. Kada su čakre otvorene, podložniji smo i upijanju negativne energije. Zato je važno neprestano raditi na održavanju energije i svakodnevno čistiti čakre od negativnih vibracija kroz meditaciju.

Kako se osećamo kada su nam čakre zatvorene

I vi sami možete proceniti da li su vam čakre zatvorene ili otvorene i to slušajući vlastita osećanja. Ako se stalno osećate umorno i iscrpljeno, nemate dovoljno energije ili gubite interesovanja za stvari koje ste donedavno voleli, moguće je da su vaše čakre zatvorene.

Izvor: Lovesensa