Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPASNO! 6 DANA NAJGORIH ZA ŠIRENJE KORONA VIRUSA! Kad počinju prvi simptomi

Koliko dana treba da prođe od kontakta sa potencijalno zaraženom osobom da biste znali da niste dobili korona virus? Pročitajte!

  Izvor: Shutterstock

Prema epidemiološkim podacima Svetske zdravstvene organizacije, oko 80 odsto pacijenata kod kojih se utvrdi prisustvo korona virusa pokaže samo blage ili umerene simptome kovida-19. Oko 15 odsto njih dobije ozbiljne tegobe, a oko 5 odsto njih dospeva i u kritično stanje.

Možda će vas zanimati

Ne može se precizno reći koliko osoba prođe bez ikakvih simptoma, ali je sigurno da od izlaganja izvoru infekcije pa do pojave prvih tegoba može proći između 5 i 6 dana. Zato su upravo ovi dani najopasniji za sve u okruženju, jer osoba možda već ima korona virus ali to ne zna. Maksimalna zaštita je zato jedina šansa da ne dobijemo infekciju od osobe koja ne zna da je zaražena.

Pod maksimalnom zaštitom podrazumeva se fizička distanca od potencijalno zaražene osobe i obavezno nošenje maski. U domaćinstvu, bilo bi najbolje da se ta osoba izoluje u posebnu prostoriju, a svakako da ne obeduje za stolom zajedno sa drugim ukućanima. Korišćenje posebnog pribora za jelo, čaše, peškira i drugih higijenskih potrepština se podrazumeva. 

Možda će vas zanimati

Izvor: Lepa&Srećna

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije