Iskustva osoba koje su preležale kovid 19 mogu mnogima da pomognu da bolje razumeju svoje stanje, ali i da upozore druge kakve sve komplikacije korona virus može da izazove. Igor se 17 dana borio sa koronom u bolnici, sada je na kućnom lečenju, oporavlja se. Na Fejsbuku je podelio svoj iskustvo u borbi sa ovom infekcijom i sigurno da će mnogima biti korisno da ga pročitaju.


Dragi moji, moram sa vama da podelim jedno moje Covid + iskustvo o kome se retko priča, a mislim da je veoma važno i da može biti od pomoći ljudima koji se kod kuće leče od Covida, bez lekarskog nadzora. Radi se o pojavi modre boje ispod noktiju na šakama (iskreno, nokte na nogama nisam gledao). To izgleda kao kada se ruke zimi smrznu od hladnoće pa nokti pomodre. Ukoliko kod sebe primetite ovu pojavu znajte da je to signal za uzbunu. Lekarsko objašnjenje koje sam ja dobio glasi: U pitanju je niska saturacija, odnosno, nizak nivo kiseonika u krvi. Hitno se obratite lekaru, koji bi trebalo da vas stavi na dopunski kiseonik. Tu vreme igra ključnu ulogu!
Pojava modrih noktiju u mom slučaju, iako sam bio na bolničkom kiseoniku, je bila najava visoke temperature preko 40 C i dva dana teške borbe sa temperaturom i najmorbidnijim zamislivim halucinacijama (one zaslużuju poseban tekst). Nadam se da će ovo nekome biti od koristi. Čuvajte sebe i vaše lepe porodice. Zdravi mi bili.

Važno Covid+: Modro ispod noktiju Dragi moji, moram sa vama da podelim jedno moje Covid + iskustvo o kome se retko...

Posted by Igor Sandic on Monday, 30 November 2020