U emisiji "RTS ordinacija" Sanja Dragićević Babić kaže da je bila pozitivna od 8. jula do 9. avgusta 2020. godine. Umor na koji se svi žale ima i danas. Prema njenim rečima, to nije osećaj kao kad si umora i kada radiš, to je posledica korona virusa i lekari su rekli da je to normalno.

"Pričala sam sa prijateljima koji su takođe preležali kovid-19 i imali lakši oblik i oni, takođe, kažu da imaju te simptome i dan danas. Ostalo je sve u redu. Srce, pluća i bubrezi su dobro i to je ono na šta treba da se obrati pažnja", poručuje Sanja Dragićević Babić.

Kaže da je sve počelo tako što je jedno došla na posao u Jutarnji program da vodi emisiju i rekla kolegama da se ne oseća dobro. Prethodno veče je imala glavobolju, ali je to povezivala sa stresom i poslom jer je prethodnih dana radila duplo.

"Pre nego što sam otišla u studio neko od kolega je uzeo parfem i kaže - lep je. Ja kažem ništa ne osećam. Možda je problem sa sinusima, pomislim. Posle emisije sam uradila antitela koja su pokazala da sam pozitivna", objašnjava novinarka RTS-a.

Dodaje da je na Banjici, koja je tada bila kovid bolnica, ispitala pluća, krvnu sliku i sve što je potrebno, a pi-si-ar je bio negativan. "Dva puta mi je pi-si-ar bio negativan, a antitela su pokazivala pozitivan rezultat. Samo jedan dan sam imala temperaturu 37,4. U međuvremenu sam izgubila i čulo ukusa, glavobolju sam imala još jedan dan i plitak dah koji je trajao mesec dana", naglašava Babić.

Dva puta je radila skenerpluća i bila su u redu. Bezvoljnost, malaksalost, bol u mišićima i kostima, su glavni znaci korona virusa.

"Verovatno nema osobe koja nije preležala grip ali ovo sa tim ne može da se poredi. Ovo je kao da vam neko razdvaja kosti", ističe voditeljka. Terapiju je koristila kod kuće i to Ce vitamin od 1.000 jedan ujutro i jedan uveče, hemomicin antibiotik,  dosta voća i povrća. Cink mi je, takođe, preporučen ali ja od cinka dobijam vrtoglavicu, pa nisam bila u mogućnosti da ga uzimam."

Inače, Sanja Dragićević Babić ističe da je kandidat za doniranje plazme i da će to uraditi. Međutim, pošto je u međuvremenu imala i upalu sinusa, ovo je trenutno odloženo.

Izvor: RTS