Prekomerno znojenje je neprijatno, naročito tokom leta, a malo ko zna kako lako možete sprečiti znojenje bez upotrebe dezodoransa, piše Lepa & srećna.

Znojenje je prirodan proces, naročito tokom fizičkih aktivnosti ili na višim temperaturama, ali hiperhidroza je stanje prekomernog i nekontrolisanog znojenja bez razloga. Umesto da idete na skupe tretmane i koristite kozmetiku punu hemikalija, stručnjaci otkrivaju čudotvoran trik sa krompirom. Isecite krompir na kolutove, a zatim ga protrljajte po pazuhu, stopalima i šakama

Krompir je bogat kalijumom koji apsorbuje višak tečnosti iz kože i pomaže da se manje znojimo. Takođe, preporučuje se i da jedete hranu bogatu kalijumom, kao što su banane, brokoli ili beli pasulj. Neki stručnjaci preporučuju da u slučaju preteranog znojenja pnapravite smesu od limunovog soka i sode bikarbone, protrljate njome oba pazuha i zatim isperete mlakom vodom. Procedura se preporučuje uveče, kako biste se manje znojili narednog dana.

PROČITAJTE JOŠ:

VODITELJKA DRAGANA KATIĆ OBJAVILA SLIKU BEZ ŠMINKE, A CEO INSTAGRAM JE ŠOKIRAN (FOTO)

PRAKTIČNA ŽENA (43) SE SKINULA U KUPAĆI I POKAZALA ZATEGNUTO TELO (FOTO)

KAKO DA ZNATE DA TELU NEDOSTAJE GVOŽĐE

AKO PIJETE ANTIBIOTIKE, OVO BI TREBALO DA ZNATE: moćan prirodni lek pobeđuje bolest bolje od lekova

Ako se borite protiv neke virusne infekcije, lekari će vam verovatno prepisati antibiotike, ali malo ko zna da se najmoćniji antibiotik krije u prirodi, piše Lepa & Srećna.

Antibiotici prilikom lečenja infekcija ubijaju i dobre bakterije, pa telo čoveka postaje slabije i podložnije oboljenjima. Takođe, kod pacijenata koji često piju antibiotike, bakterije postaju imune na te lekove. Nasuprot tome, istraživanja pokazuju da je med oduvek bio najmoćniji prirodni antibiotik. Prednost meda u odnosu na antibiotike jeste to što ubija loše bakterije na više nivoa tako da ne mogu da razviju otpornost. Med najviše bakterija ubija putem osmoze, tako što šećer u visokoj koncentraciji uzima vodu neophodnu bakterijama i tako smanjuje mogućnost za njihov opstanak u telu.

Neka istraživanja nalaze da bi bilo najbolje prvo koristiti med kao lek, a da antibiotici budu krajnje sredstvo lečenja. Med sprečava razvoj bakterija koje su otporne na antibiotike i tako smanjuje rizik od neizlečivih infekcija. Takođe, med se pored bakterija uspešno bori i protiv virusa i gljivica, što ga čini boljim lekom od antibiotika svih vremena.

PROČITAJTE JOŠ:

KAKO DA ZNATE DA LI VAŠEM TELU NEDOSTAJE VITAMIN C

OVO VOĆE SMANJUJE RIZIK OD KANCERA PROSTATE

KAKO DA SPREČITE RAK GRLIĆA MATERICE