Taloženje masnih naslaga u predelu struka i stomaka opasnije je nego gojenje u drugim delovima tela, a evo na koje bolesti sluti, piše Lepa & srećna.

Ako se uvek gojite u stomaku ili struku, stručnjaci ističu da je to abnormalno taloženje masti i da vas telo upozorava na bolest. Ovakav tip gojenja mnogo je rizičniji od, na primer, masnih naslaga u predelu kukova ili drugih delova tela. Taloženje masti na stomaku povećava rizik od insulinske rezistencije, dijabetesa tipa 2, visokog krvnog pritiska i nekih vrsta karcinoma

Lekari ističu da treba izmeriti struk metrom, pa muškarci koji imaju više od 94 cm u struku treba hitno da smršaju, a žene sa većim obimom struka od 88 cm treba što pre da idu na dijetu. Nutricionisti ističu da ćete skinuti salo sa stomaka i struka ako izbegavate rafinisani šećer u kombinaciji sa ugljenim hidratima (hleb, keks, slatkiši, torte i kolači).  Stručnjaci savetuju da započnete dan sa zdravim protenima (kaša ili smuti sa orašastim plodovima, poširana jaja), kao i da zdrave proteine jedete za užinu.

PROČITAJTE JOŠ:

KADA OVO SAZNATE, JEŠĆETE BELI LUK SVAKI DAN

KAŠIČICA OVOG ZAČINA BRIŠE CELULIT SA BUTINA

OVA ŽENA IZGUBILA JE 40 KG, A OVA DIJETA ĆE VAS ODUŠEVITI

OD ŠEĆERA STE RUŽNI, STARI I DEBELI: evo koliko dana treba za čišćenje organizma

Ne možemo da prestanemo da jedemo šećer, piše Lepa & Srećna

Ljudi su zaista zavisni od šećera, od njega se dobro osećaju i stalo žele više, ali medicina upozorava da smo zbog njega gojazni, patimo od srčanih tegoba i starimo prebrzo.

"Ukratko, od šećera ste ružni, stari i debeli", kaže nutricionistkinja Bruk Alpert.

Oslobodite se zavisnosti na najlakši način - trodnevnom ishranom bez imalo šećera, pa i bez voća i povrća koje sadrže ugljene hidrate. Od pića su dozvoljeni samo voda, čaj i kafa bez šećera. 

Nemojte uzimati čak ni veštačke zaslađivače, jer ćete samo tako uspeti da oslobodite nepca navike na sladak ukus. Kasnije ćete uživati u prirodnoj slasti voća i povrća pa ćete lakše smanjiti šećer u ishrani.

Izvor: Lepa & Srećna

PROČITAJTE JOŠ:

MAJKE U STRAHU, EVO KAKO UGROŽAVAJU ZDRAVLJE DECE

ŠOK ZA PUŠAČE: istraživači razotkrili najveću laž u celoj istoriji zavisnosti od nikotina

MNOGI U SRBIJI VOLE OVAKO PEČENO MESO, A NE ZNAJU DA IH UBIJA