Dijeta podrazumeva da promenite način ishrane i unosite manje kalorija, ali kod mnogih je problem kako izdržati period gladovanja tokom dijete, piše Lepa & srećna.

Različite dijete podrazumevaju da jedete niskokaloričnu hranu i male porcije, ali problem je što ovakve namirnice uglavnom ne daju dugoročan osećaj sitosti, pa mnogi zbog gladi odustaju od dijete. Nutricionisti su zato pronašli 2 super trika kako da jedete, a gubite kilograme. Možda zvuči neverovatno, ali reč je o proverenoj proteinskoj dijeti.

Ako jedete male porcije hrane od proteinskih namirnica bićete duže siti, a nutricionisti preporučuju da čak i užina bude zasnovana na proteinima. Proteini će smanjiti osećaj gladi, a metabolizam će bolje funkcionisati. Tokom proteinske dijete jedite jaja, nemasno meso, sočivo i ovsene pahuljice. Teško je razlikovati signale koje nam telo šalje za glad i za nedostatak tečnosti, pa počnite da pijete 2 do 3 litre vode dnevno kako biste ubrzali metabolizam i sačuvali zdravlje.

PROČITAJTE JOŠ:

OVO VOĆE JE NAJVIŠE OTROVANO PESTICIDIMA U 2018. GODINI

KAKO DA SPREČITE RAK DOJKE

AKO IMATE VISOK PRITISAK, OVO DODAJTE U VEČERU

ŽENE SA OVIM OBLIKOM TELA RIZIKUJU PRERANU SMRT: proverite da li vam preti srčani udar

Poznato je da gojaznost ima opasne posledice po zdravlje, ali najnovija istraživanja pokazuju da su žene sa ovim oblikom tela najviše ugrožene, piše Lepa & srećna

Istraživanja pokazuju da žene koje imaju telo u obliku jabuke, što se takođe naziva i endomorfni tip tela, imaju veći rizik od srčanog udara. Ovaj oblik tela prepoznaje se po masnim naslagama u predelu stomaka, odnosno od struka ka kukovima. Dokazano je da je ovaj oblik tela rizičniji u odnosu na telo na kojem su ravnomerno raspoređene masne naslage. Takođe muškarci sa telom u obliku jabuke imaju manji rizik u odnosu na žene sa istim tipom tela.

Istraživanja pokazuju da žene sa telom u obliku kruške, odnosno sa tankim strukom i širim kukovima, imaju manji stepen rizika za srčani udar u odnosu na žene sa telom u obliku jabuke. Uravnoteženom ishranom i redovnim vežbanjem možete promeniti oblik tela, rešiti se opasnih masnih naslaga i tako smanjiti rizik od raznih tipova oboljenja.

PROČITAJTE JOŠ:

IZBACILA JE OVO IZ ISHRANE I SMRŠALA JE 3 KG ZA 7 DANA

DOKTORI ŠOKIRANI, SVE DIJETE MORAJU DA IZBACE OVAJ SASTOJAK

U KOJEM POLOŽAJU TREBA DA SPAVATE AKO IMATE VISOK PRITISAK