Ako masne naslage na rukama i grudima proviruju sa strana bretela na brushalteru, bez obzira na njegovu veličinu, onda se sigurno vide i kad obučete majicu ili haljinu sa bretelama.

Moguće je da je salo posebno vidljivo u delu ispod pazuha... Čak ni mršavljenje ne rešava problem. Stručnjaci za fitnes kažu da tome ima leka, ali da je neophodno veliko strpljenje.

Čučnjevi sa težinom

Stanite stopala razmaknutih u širini ramena, držeći neki težak predmet privučen ka grudima. Čučnite, savijajući noge u kolenima i držeći leđa potpuno pravim.

Uradite deset čučnjeva, pauzirajte, pa uradite još tri serije ove vežbe. Zategnućete leđa, a uz pomoć tegova ili punih boca sa vodom oslobodićete se i masnih pojaseva koji su "opkolili" brushalter.

"Spirala" na kolenima

Kleknite na pod, držeći po jedan teži predmet ili teg u obe ruke. Jednu ruku podižite do visine lakta, potom je potpuno ispružite ka plafonu, pa je polako vraćajte u početni položaj.

Uradite vežbu po pet puta svakom rukom, odmorite se, pa ponovite (ukupno četiri serije). Oblikovaćete ruke i izgubiti masne naslage oko grudnjaka.

 Zvezda skok

Stanite na podlogu koja se ne kliže, raširenih nogu i ruku, tako da leđa budu prava i ruke zategnute.

Skočite deset puta sinhronizovano dižući nagore i ruke noge, odmorite se, pa ponovite sve još pet puta. Na ovaj način istežete ruke i delujete na kritičan deo tela.

Sklekovi

Klasični sklekovi su odlična vežba, ali ako nemate snage za njih, onda ih radite na kolenima, i to deset puta. Kada se odmorite, ponovite još četiri serije. Sklekovi deluju na različite delove tela, pa i na deo oko grudi i na leđima gde se stvorilo salo.

Simuliranje penjanja

Stavite ruke na kutiju, klupu, sofu, neko uzvišenje i počnite da simulirate trčanje ili penjanje. "

Trčite" 30 sekundi, odmorite se, pa ponovite još pet puta. Vežbom ćete ubrzati srčani ritam, a to će vam pomoći da sagorite neželjene masti. Osim toga, balansirajući na rukama, delovaćete na leđa, deo ispod grudnjaka i, naravno, na ruke.

Oblik slova "T"

Lezite na pod, na stomak, noge su potpuno prave, a ruke ispružene sa strana, tako da telo ima oblik slova "T". Dlanovi su okrenuti na dole. Lagano dižite ruke, tako da se ključne kosti približavaju jedna drugoj, pa ih polako spuštajte na pod. Ponovite 20 puta.

Naizmenično podizanje ruku i nogu

Lezite na stomak i ruke ispružite ispred glave. Podižite desnu ruku i levu nogu, pa ih spustite na pod. Ponovite sa levom rukom i desnom nogom, ukupno 20 puta.

Kardiovaskularne vežbe sagorevaju kalorije, pomažu da brže dostignete cilj, ubrzavaju metabolizam. Neki od najboljih kardiovaskularnih vežbi su šetnja, trčanje, plivanje i vožnja bicikla. Nastojte da vežbate barem pola sata dnevno.

Dodajte tome i treninge snage, koji takođe ubrzavaju metabolizam. Većina ljudi primenjuje raznovrsne treninge snage, tako što se jednoga dana fokusiraju na ruke i grudi, a drugog na noge i leđa. Na taj način omogućujete određenoj grupi mišića da se odmore i oporave do sladećeg treninga.

Ipak, da biste što brže otklonili ovaj problem, morate da delujete na više frontova. Najpre proverite da li nosite odgovarajući broj brushaltera, jer ukoliko je premali ili preveliki, to samo pogoršava problem. Zatim, obratite pažnju na ishranu. Smanjite dnevni unos kalorija, ograničite unos masti i jedite što više voća i povrća.

Izvor: Novosti