Meteoropate se prilikom naglih promena vremena najčešće žale na glavobolju, neraspoloženje, nesanicu, manjak energije i umor. Posebno osetljivi su ljudi koji su hronično izloženi stresu ili oni sa hroničnim tegobama. Ako imate neke od problema, uzrokovanih promenom vremena, pokušajte da ih eliminišete jednostavnim trikovima.

1. Tuširanje

Istuširajte se ujutru, pre nego što počnete sa bilo kojom aktivnošću. Najbolje bi bilo da praktikujete tuširanje naizmenično toplom i hladnom vodom, kako biste pokrenuli cirkulaciju i dobili više energije.

2. Fizička aktivnost

Pokušajte da ne iskoristite kišu kao izgovor da ne odete na trening. Fizička aktivnost će povećati broj otkucaja srca i poboljšati protok krvi, pa ćete se osećati energičnije. Ako ne želite da izlazite, odradite trening kod kuće i sprečite depresivno raspoloženje i glavobolju.

3. Čaj

Čajevi su odlični za umirenje nervnog sistema i opuštanje mišića. Kada je vreme promenljivo, pijte čaj od matičnjaka, lavade ili lipe, to može da vam pomogne da se umirite i da smanjite glavobolju i druge nelagode.

4. Crna čokolada

Veruje se da crna čokolada može da vam podigne raspoloženje i energiju, kao i da podstakne lučenje hormona sreće. Takođe, crna čokolada ima daleko manje šećera od mlečne, pa može da bude idealna opcija kada želite da se zasladite na zdraviji način.

5. Hidratacija

Pored čajeva, trudite se da unesete i što više tečnosti u vidu zdravih napitaka. Cedite limun, limetu i narandžu i unosite što više vitamina C. Pijte limunadu nekoliko puta dnevno par dana pre najavljene promene vremena, tako ćete se bolje pirpremiti, a možda i sprečiti meteoropatske simptome.

Pogledajte i kako mesto glavobolje otkriva njenu vrstu.

BONUS VIDEO:

"MI SMO NACIJA KOJA SE NEUMOLJIVO GASI" Kardiohirurg i psihoterapeut otkrili šta se dešava TELU I DUŠI kod promene vremena Kurir TV

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.