"Ljudi na brzinu protrljaju kožu ispod pazuha, upotrebe neki `tuti-fruti` sapun i misle da su se tako oprali kako treba. Međutim, garantujem vam da time nisu uspeli da speru ni jučerašnji dezodorans."

Ovim rečima Meri Fader opisuje uobičajenu toaletnu proceduru mnogih, a kaže da zbog tako loše higijene mogu nastati razni problemi.

"Posle se žale kako im često probije miris znoja samo par sati nakon kupanja, a da ne govorim o nastanku bubuljica koje su prava muka ispod pazuha", navodi Meri koja na TikToku objavljuje priloge pod nadimkom "Madam Svet" (igra reči, na engl. sweat znači znoj).

pazuh 2.jpg
Shutterstock  

Njen video na ovoj društvenoj mreži o ispravnoj higijeni pazuha pogledalo je više od 2,5 miliona ljudi.

"Slobodno možete da zamislite svoj pazuh kao džunglu", objasnila je i na Instagramu. "Tu je toplo i vlažno, idealno da se zadržavaju najrazličitije bakterije. Kad se zapuše pore, odmah nastaju bubuljice", objašnjava Meri.

pazuh.jpg
Shutterstock  

Njen savet je obavezno korišćenje antibakterijskog sapuna i temeljno trljanje kože pazuha po 30 sekundi. "To naročito važi za sve one koji se ne depiliraju, jer na dlakama ostaje mnogo prljavštine i znoja", podseća Meri.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Trik za kupanje beba koje ne vole vodu Instagram/tinyheartseducation