Iako se sestre često ne slažu baš najbolje, one su ipak pravi blagoslov. Naime, odrastanje u istom okruženju i tajne koje su delile od detinjstva u pogledu odnosa sa vršnjacima ili porodičnih odnosa i koje su jedna drugoj poveravale, pomažu im da lakše podnesu krizne situacije koje su neminovne u životu odraslih.

Zajedno se suprotstavljaju roditeljima i njihovim vrednostima i bore se za ono što žele, jer se mnoge bitke u porodici, školi i društvu ipak najlakše dobijaju udruženim snagama. Zašto su sestre najbolje drugarice, kada su pravi blagoslov i na koji način leče usamljenost, samo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati s psihologom Anom Janković.

Lekoviti razgovori_1200x900 Ana Jankovic_Foto privatna arhiva.jpg
Privatna arhiva 

"Sestrama se otkrivaju tajne, najiskrenije se vole i svađaju, one se poznaju najbolje i u njihovom društvu je najlakše ćutati i biti opušten. Oni koji su odrasli sa sestrama, srećniji su i zadovoljniji sobom, jer pored toga što su pažljive i brižne, one su najzaslužnije za bliskost, poverenje i iskrenost među članovima porodice", tvrdi Ana Janković.

Za sve nedoumice u vezi sestrinskih odnosa, za koje vam treba savet ili konsultacija, naš gost Ana Janković biće vam na raspolaganju 28. septembra od 13 do 14 sati putem telefona 011 442 03 07.