Danas se sve češće osećamo kao žrtve negativne energije. Provedemo vikend u domu i sa porodicom, a dočekamo prvi radni dan neraspoloženi ili se dobro naspavamo a ustanemo ujutru umorni i bez energije. Dešava se da upadnemo u vrtlog toksičnih emocija - uporno pričamo i drugima o svom stanju, preispitujemo zašto se tako osećamo i dodatno iscrpljujemo zalihu energije.

Da biste brzinski obnovili protok dobrih vibracija kroz prostor i u svom organizmu, poslužite se prirodnim sredstvima koja su potpuno besplatne ili skromnih cena.

Otvorite širom prozore i pustite da procirkuliše svež vazduh. Ovo je praksa koja koristi u svakom pogledu - automatski ćete početi da dišete dublje i povećava se količina kiseonika koju dopremate do ćelija.

Unesite sobne biljke u prostor, a ako ih već imate, posvetite im se na nekoliko minuta. Uz pozitivne vibracije i umirujuću zelenu boju kojom biljke oplemenjuju našu okolinu, doživećete i talas dopamina, koji se uvek pojačano luči kad obavimo uspešno neki prijatan posao, ma kako mali on bio. 

Pustite muziku živahnog ritma. Ovaj "lek" se prenosi kroz ljudsku istoriju hiljadama godina, od drevnih naroda do savremene muzikoterapije, zato što "radi"! Skoro svi organi u našem telu funkcionišu ritmički i nije ni čudo što neke melodije utiču uspavljujuće a druge nas razbuđuju i motivišu. Birajte one čiji je ritam brži od našeg pulsa, a prosek je oko 70 otkucaja u minutu.

Izvor: Lepa&Srećna