Živimo u zagađenom svetu, hranimo se nezdravom hranom, svakodnevno smo pod pritiskom očekivanja na poslovnom i privatnom planu, imamo brige i strahove, što su sve psihosomatski uzroci nastanka bolesti. Ako ovo sagledavamo iz ugla integrativne medicine koja podrazumeva integraciju zapadne i tehnika tradicionalne medicine, oksidativni stres prva je materijalna potvrda da je narušeno zdravlje i da, zavisno od slabih tačaka u organizmu, postoji put ka razvoju bolesti.

Sagledavanje stanja organizma preko oksidativnog stresa savetuje se svim ljudima, nezavisno od toga da li su oni zdravi i žele da poboljšaju kvalitet svog zdravlja ili imaju hroničnu bolest pa nameravaju da spreče dalje komplikacije. Iako deluje apstraktno vrlo je lako otkriti, potrebno je da se uradi analiza krvi i razgovara sa lekarom internistom. Ukoliko postoji sumnja da nivo stresa utiče na zdravstveno stanje lekar će predloziti dalje korake.

Kao podrška celom procesu savetuju se i tehnike tradicionalne medicine: fitoterapija, homeopatija, aromaterapija, nutricionistička podrška, kvantna medicina i terapije psihološke podrške. 

Prva stvar koju možemo da uradimo kako bismo neutralisali stres jeste da se hranimo zdravo, sa hranom koja je puna vitamina. 

Izvor: Lepa&Srećna