Darovi prirode pomažu nam da putem ishrane i domaćih lekova poboljšamo rad celokupnog organizma. Posebno su značajni oni koji nam pomažu da ojačamo imunitet jer kada je on jak bakterije, virusi, gljivice i paraziti nam ne mogu ništa. Slab imunitet ne može da se izbori s virusima i osoba će konstantno biti bolesna, a infekcije će se vraćati.

Svaki narod ima svoje prirodne lekove, a u kineskoj  narodnoj  medicini cimet ima posebno mesto i smatra se jednim od najboljih sastojaka iz prirode za prehlade i grip. U kombinaciji sa podjednako moćnim sastojcima on postaje pravi eliksir zdravlja. Za jačanje imuniteta pravi se napitak s medom, đumbirom i limunom.

U  200 ml ključale vode stavite dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda. Urendajte malo  svežeg đumbira, pa dodajte tri kašike soka od limuna i poklopite tanjirićem. Pola sata pre spavanja popijte polovinu ovog napitka,  a drugu polovinu popijte ujutru kada ustanete na prazan stomak.

Ovaj napitak reguliše varanje, ima snažno protivupalno dejstvo, dobar je u lečenju kašlja i respiratornih puteva, a ublažava i migrene.

Ukoliko počnete da konzumirate ovaj napitak svakog dana brzo ćete uvideti i brojne druge prednosti.

Izvor: Lepa&Srećna

U kineskoj narodnoj medicini cimet ima posebno mesto i smatra se jednim od najboljih sastojaka iz prirode za prehlade i grip. Obično se koristi u kombinaciji sa čajem i svežim đumbirom.

Pomaže u ojačavanju imuniteta, a pored toga olakšava probleme sa varenjem. Ukoliko počnete da konzumirate ovaj napitak, sigurno ćete brzo uvideti i brojne druge prednosti.


PRIPREMA:

Uveče pre spavanja u 200 ml ključale vode stavite dve kašičice cimeta i jednu kašiku meda. Urendajte oko jedne kašičice svežeg đumbira, pa dodajte tri kašike soka od limuna i poklopite tanjirićem.


Posle pola sata popijte polovinu ovog napitka, najbolje bi bilo uveče pre spavanja. Drugu polovinu popijte ujutru kada ustanete na prazan stomak.

Probajte i sigurno ćete videti pozitine efekte!