Pre nego što posegnemo za suplemetnima, ruski travar Dmitrij Jurovski savetuje da je najbolje rešenje ipak potražiti u biljkama. Postoji mnogo voća i povraća koji su puni vitamina i koji čine čuda za naš oragnizam, baš kao i biljke koje savršeno podižu imunitet. 

Poznati ruski travar Dmitrij Jurovski nedavno je za novine "Vechernyaya Moskva" otkrio koje su to biljke dobre za jačanje imuniteta i kako ih pravilno koristiti.

"Medunika, plućnjak ili blaga jabuka je veoma efikasna kod bolesti pluća, jer sadrži dovoljno silicijuma koji sprečava fibrozu tkiva. Medunika je bezbedna, mogu da je piju čak i deca. Dobri su i pupoljci bora. Jačaju krvne sudove, povećavaju otpornost organizma na infekcije, deluju antiinflamatorno“.

U borbi protiv gripa i virusa izuzetno je dobra biljka surčica jer je dokazano “lekovita” pošto ima antivirusno dejstvo, ali i razređuje krv i ima antipiretički efekat.

"Možete i preventivno piti ovaj čaj, svako jutro ga pijte tokom nekoliko nedelja, a za jedan čaj je potrebno jedna do dve kašičice suvog bilja", ističe on.

Pored ovih, poznati ruski travar ističe i žafliju i pčelinji melem jer su lako dostupne biljke, a odlične su u borbi za imunitet. Savetuje da čajeve od ovih bilja pijete pola sata pre obroka i najmanje dva puta dnevno - pre doručka i večere.

Izvor: Lepa&Srećna