Čim počnu hladni dani, krećemo sa  slojevitim oblačenjem. Međutim, žene često greše i navuku najlon čarape ispod pantalona. To je velika greška ako  želite da se stvarno ugrejete.

Najlon čarape ne samo da vas neće urejati, već će dati potpuno suprotan efekat. Premda iznenađujuće zvuči, samo će vam biti još hladnije. Sintetika ne greje, ove čarape po pravilu žestoko stežu, a između najlonki i pantalona samo duva ledeni vazduh.

Šta je rešenje?

Dame koje ne vole ništa da ih steže, a svakako žele na neki način da se utople u hladnim zimskim danima odličan izbor su pamučne helanke ispod pantalona. Na taj način imaćete „odvojena stopala“ i dobro će vas ugrejati. Na stopala dovoljno je navući sokne ili dokolenice od pamuka.

Takođe dobar izbor su i grilonke - proverite sastav i birajte samo one sa visokim procentom pamuka ili vune. Kupite uvek malo veći broj za one koje planirate da nosite ispod pantalona. Čak i takve će visokim damama stezati stopala pa slobodno odsecite vrh čarapa i na stopala navucite termo dokolenice. Iako mnoge žene misle da če im se grilonke ili hulahopke oparati ako odseku "stopala" – neće. Samo će se ta ivica malo zarolati ali ostaju cele bez problema.

Izvor: Lepa&Srećna