Opra Vinfri se celog života bori protiv viška kilograma, a njena muka je poznata mnogim ženama i naziva se "jo-jo efekat". Glavni problem je što uspeva da smrša, ali joj se kilogrami neprekidno vraćaju.

Sad je šokirala svoje obožavaoce novom figurom, a njene slike iz Italije su obišle svet. Popularna voditeljka se kune u "reset" dijetu, a evo šta ona sve podrazmeva.

Opra je najavila da se sprema da "prečisti" frižider krajem prošle godine. "Za Božić sam imala mnogo gostiju, a svakog dana se jelo kao da je hrana tek izmišljena. Sad je vreme za dijetu.Ako ste čekali neki pravi datum, neki znak da je došao taj trenutak, ovo je znak", obratila se Opra tada pratiocima na Instagramu. "Hajde da zajedno počnemo baš danas."

opra vinfri 0778940193-min.jpg
Profimedia 

Svega nekoliko meseci kasnije, Opra je pokazala svoju novu figuru na kojoj joj svi zavide. Mnogi komentarišu kako je to moguće samo pomoću "Ozempika", kojeg mnogi zloupotrebljavaju za mršavljenje, ali voditeljka tvrdi da je njen program "Vejt vočers" zaslužan za sve. Ona ima plan ishrane koji sadrži pet obroka koji ukupno imaju 1.700 kalorija. To je dovoljno za lagano i uporno mršavljenje.

U hrani bude približno 20 odsto proteina, 30 odsto masti (samo zdrave masnoće) i oko 50 odsto ugljenih hidrata - isključivo iz žitarica, voća i povrća. Na njenom jelovniku je redovno jogurt i mleko od soje, tako da ukupno ima više od 1.000 mg kalcijuma dnevno. Vlakna moraju biti veoma zatupljena - više od 30 gr svakog dana.

Primer jelovnika izgleda ovako: za doručak, smuti od šumskog voća i jedne banane, mešan sa jogurtom ili sokom od pomorandže. Uz smuti, pojede i desetak badema.

opra vinfri 0778937462-min.jpg
Profimedia 

Prva užina sadrži dve tanke kriške dvopeka sa malo namaza - posnog krem sira ili putera od kikirikija. Ruča lagano - samo sendvič od organskog hleba sa klicama, tri tanke kriške dimljene ćuretine, malo sira, kriške avokada i paradajza uz zelenu salatu.

Druga užina je voće, najbolje jabuka ili lubenica, a večera je najobilnija i služi se oko 18h. Jedan primer iz jelovnika navodi: divlji pirinač sa mešanim povrćem (brokoli, grašak ili šargarepa) dinstan na vodi sa par kašika maslinovog ulja, dve pileće šnicle grilovane i prelivene sa malo maslinovog ulja.

Najvažnije pravilo Oprine reset dijete je da barem 50 odsto hrane mora biti sveže i neprerađeno, a baš takve namirnice su u Srbiji svuda nadohvat ruke.

Tekst: Lepa&Srećna