Mršavljenje je dug i mukotrpan proces, čak i onda kada želimo da skinemo ona famozna "tri kilograma". Nekada se čini da, jednostavno šta god radili stomak ostaje, a butine nikako da postanu makar malo tanje. Instant dijete nisu rešenje, a nutricionisti savetuju da je borba sa kilogramima sa pozitivnim ishodom moguća samo ako se odeknemo loših životnih navika. Može se učini suviše radikalno, ali dovoljno je da promenimo sitne stvari u svojoj jutarnjoj rutini i rezultat neće izostati.

Čaša vode na prazan stomak

Kada se ujutro probudimo, obično smo dehidrirani, pa je čaša vode odlična ideja. Istina je da nećemo smršati samo zato što smo popili čašu vode ujutru, ali konzumiranje tople vode dodatno čisti probavni sistem i sprečava nadutost, te pomaže izbacivanje viška tečnosti u telu

Doručak bogat proteinima

Proteini su ključni deo zdrave ishrane. Osobama, sa sedentarnim poslom, potrebno je 0,8 g proteina po kilogramu telesne težine, dok je onima koji se aktivno bave sportom potrebno nešto više. Najbolja stvar u ishrani bogatoj proteinima je to što će nas satima držati sitima jer se polako razlaže u našem telu. Zato je preporučljivo da za doručak jedemo kajganu sa pečurkama ili ovsenu kašu sa puterom od kikirikija.

vitamini i hrana za zene.jpg
Shutterstock  

Šetnja na svežem vazduhu

Nerado to priznajemo ali fizička aktivnost je jedini ispravan put ka željenoj kilaži. To može da bude i lagana šetnja, a stručnjaci predlažu da je najbolje da šetamo ujutru.

Izvor: Lepa&Srećna