Perikone dijetu drži i španska kraljica Leticija, koja važi za izuzetno lepu i negovanu ženu, a savet idejnog tvorca ovog režima ishrane jeste da se pomenutog plana pridržavate 28 dana.

Dr Perikone posebno ističe efekte ove dijete na kožu lica, jer je, kako kaže, upravo ishrana ključ zdrave kože.

Perikoneov program uključuje tri koraka - posebnu dijetu, dodatke ishrani i primenu na koži. Namirnica koja se najviše koristi je riba, tačnije losos, ali i druga hrana bogata antioksidansima.

kako sniziti loš holesterol
Youtube/Printscreen/Alle Rezepte 

Savetuje se konzumiranje lososa dva puta dnevno, budući da to omogućava da blagodeti astaksantina i esencijalnih masnih kiselina u lososu počnu da deluju. Losos možete da zamenite živinom ili tofuom.

Doručak

Za doručak bi u okviru ove dijete trebalo pojesti omlet od tri jaja uz dimljeni losos, a druga opcija je ovsena kaša od 3 kašike pahuljica (nikako instant kaša), uz šaku svežih borovnica i malo badema. Ne sme se konzumirati hleb, kafa i sokovi, a dozvoljeni su zeleni čaj i voda.

Ručak

Za ručak se jede pečena ćuretina, zelena salata, paradajz, uz malo kuvanog pasulja. Možete se zasladiti sa još nekoliko borovnica ili par komadića dinje.

Perikone dijeta
Youtube/Printscreen/More Veggies Mom 

Večera

Večera podrazumeva oko 100-150 g pečenog lososa, zelenu salatu i bareno povrće poput brokolija, spanaća i špargle. Treba izbegavati krompir, šargarepu i cveklu.

Povrće koje pomaže detoksikaciju
Screenshot / Youtube / Simplecooking & Gardening 

Nakon večere sledi još jedan obrok pre spavanja - jedno tvrdo kuvano jaje, mala salata od svežeg celera, 3 crvene sveže paprike i 3 masline.

Važno je da iz ishrane izbacite kofein, hleb i slatkiše, kao i da pijete mnogo vode i zelenog čaja.

Tekst: Lepa&Srećna